Šestkári jasne dominujú, vyhrali už siedmy ročník

Putovný pohár primátora mesta Zvolen majiteľa nezmenil. Siedmykrát ho vyhrali žiaci ZŠ Martina Rázusa.

Stretnutiami dohrávaného prvého kola sa skončil 9. ročník Žiackej futbalovej ligy (ŽFL), v rámci ktorej sa bojovalo O putovný pohár primátora mesta Zvolen. V siedmich hracích dňoch, na dvoch ihriskách zvolenskej umelej trávy, turnajovým systémom za účasti ôsmich družstiev, siedmich základných škôl mesta Zvolen a jednej sliačskej, sa odohralo celkovo 28 stretnutí. 

Víťazom podujatia, a to impozantným spôsobom – bez jedinej prehry, sa zaslúžene stali žiaci zvolenskej ZŠ Martina Rázusa (6. ZŠ). Čerství víťazi, ktorí sa z titulu v tejto súťaži tešili celkovo už siedmykrát (po jednom víťazstve si pripísali doteraz aj ZŠ J. Alexyho a ZŠ Sliač), však tentokrát museli „o nový“ pohár, keďže ten predchádzajúci už majú natrvalo vo svojej moci, bojovať až do konca. V dohrávanom súboji totiž čelili dovtedy taktiež nezdolanému tímu ZŠ Sliač. A hoci v prvom polčase to lepšie vyzeralo pre Sliačanov, ktorí gólmi Solčana viedli 2:1, šampiónovi k titulu pomohli hetrik Uhrina a presná rana Mazuchovej.

Na turnaji celkovo padlo 168 gólov, takže v každom kole sa bolo naozaj na čo pozerať. Svedčí o tom aj posledné dohrávané, v ktorom strelecky exceloval osemgólový Adam Barcík v drese 1.ZŠ. Mladý kanonier sa práve vďaka tomuto svojmu excelentnému „predstaveniu“ stal najlepším strelcom 9. súťažného ročníka ŽFL, keď dosiahol celkovo 20 gólov. Trio najlepších individualít doplnili člen tímu ZŠ Sliač Michal Páľka ako najlepší brankár a Samuel Uhrin, najlepší hráč turnaja, ktorý bol lídrom víťaznej 6. ZŠ.

Veľký podiel na úspešnom priebehu súťaže, ktorá sa naozaj teší veľkej popularite, mali opäť aj jednotliví tréneri či vedúci mužstiev. Aj ich nadšenie pri záverečnom slávnostnom ceremoniáli ocenili vedúci odboru školstva Miroslav Marcinko a riaditeľ súťaže Marek Rojík. „Aj práve skončený ročník nám potvrdil opodstatnenie tejto súťaže, ktorá je obľúbená na samotných školách. Videli sme množstvo šikovných hráčov, z ktorých by mohli vyrásť aj opory zvolenského futbalového klubu. Osobne som spokojný,“ zdôraznil Rojík.

Dekorovanie víťazov si ale nenechali ujsť ani tréner druholigového MFK Lokomotíva Zvolen Anton Jánoš, šéftréner mládeže a asistent trénera MFK Ján Oravec, vedúci tréner prípraviek MFK Michal Bešina, tréneri a členovia ŠTK Matej Révay s Ernestom Peterkem, v ktorého réžii sa turnaj odohral. Ceny malým futbalovým talentom navyše odovzdávali aj hráči zvolenského MFK Andrej Kamendy, Oliver Špilár a Tomáš Jenčo.

Výsledky dohrávaného 1. kola: ZŠ Sliač – 6. ZŠ 3:4 (2:1) Solčan 2,Kováč B. – Uhrin 3, Mazuchová, 9. ZŠ – 7. ZŠ 4:0 (3:0) Ďurčo 2, Necpal, Kmetz, 1. ZŠ – 5. ZŠ 8:1 (4:1) Adam Barcik – Urso, ZŠ Cirkevná – 3. ZŠ 6:6 (4:2) Škoda 3,Piršč 3, – Kučera 3,Heško 2, Holčík

ZDIEĽAJ ČLÁNOK