MFK Zvolen vyhral i do tretice

V TIPOS tretej lige skupiny Stred mužstvá čakal tzv. „anglický týždeň“. V stredu absolvovali predohrávku 14. kola a cez víkend pokračovala súťaž ďalším plánovaným kolom. Mladému mužstvu MFK Zvolen po dvoch domácich víťazstvách bolo v stredu súperom ambiciózne mužstvo Tatrana Oravské Veselé, ktoré doteraz nazbieralo o bod viac, ale bude dohrávať (prekvapivo až 26.septembra) zápas s MŠK FOMAT Martin. Zvolenčania mohli v treťom domácom stretnutí v rade zvýšiť bodový zisk. V zostave hostí figuroval v základnej zostave Andrej Kmeť, do marca ešte hráč Zvolena. Zostava súpera, ktorý v troch víťazných zápasoch nastrieľal súperom 10 gólov však zahŕňala ostrieľaných hráčov predtým pôsobiacich i vo Fortuna, či druhej lige, ale i v zahraničí. Očakával sa súboj mladých Zvolenských „dravcov“ so skúsenými zohratými „oravcami“.

MFK Zvolen – TJ Tatran Oravské Veselé 2:1 (0:1)

Góly: 62´a 89´Hric - 6´Lovás

ŽK: Hric, Lehocký – Kmeť, Burzík

Rozhodoval: Legíň

271 divákov

MFK Zvolen:

Lehocký – Cavar (46´Totkovič), Šimko, Kotora, Bariak, Neušel, Lupčo (90´Kysel), V.Slovák (71´Orság), Chovan, Hric (90´Vávro), Psársky (90´Bil)

Tréner Miloš Foltán

Futbalisti MFK v posledných dvoch domácich zápasoch naplno bodovali a veľmi chceli uspieť i voči skúsenému súperovi. No začali až s priveľkým rešpektom a hostia už v prvej minúte mohli otvoriť skóre, keď Kolorédy z 10 m sám pred Lehockým netrafil bránu, no už o päť minút prestrelil Lovás vybiehajúceho zvolenského gólmana a otvoril skóre stretnutia. Domácich inkasovaný gól prinútil zvýšiť tlak, dobre kombinovali, využívali rýchle protiútoky po vertikálach a snažili sa vyrovnať. Strelecky sa angažoval najmä Slovák, z druhej vlny Neušel a Lupčo. No z tlaku vyťažili do konca polčasu iba sériu rohových kopov a po prieniku neuspel ani Chovan a Hric tesne minul Krivulčíkovu bránu.

Do druhého dejstva posilnil striedaním tréner Foltán ofenzívu a stupňujúci tlak vyústil vo vyrovnávajúci gól v 62 minúte, keď sa uvoľnil pred pokutovým územím Hric a strelou pomedzi dvoch obrancov k žrdi prekvapil Krivulčíka. Vyrovnávajúci gól povzbudil domácich a snažili sa presadiť i centrálnou zónou, dobre kombinovali, vedeli získať prečíslenie, no vo finálnej fáze ich šance likvidoval brankár, alebo končila lopta tesne mimo žrdí. Domáce obecenstvo hnalo domácich do útoku a od vedúceho gólu málo chýbalo pri akciách Slováka i Neušla, Psársky trafil žrď, Chovanova strela po peknej individuálnej akcii skončila na bočnej sieti a Lupčova hlavička tesne vedľa. Domáci predsa zužitkovali záverečný tlak, keď minútu pred koncom Hric hlavou umne preloboval preťaženú obranu i „nestíhajúceho“ brankára a na radosť prajných divákov i hráčov lopta „zapadla“ do siete. V nastavenom čase domáci tréner už iba tri krát využil taktické striedanie a zápas skončil hromadnou strkanicou po Burzíkovej flustrácii po odpískaní pred Lehotského bránou. Domáci tak prekvapivo, no zaslúžene premenili trojicu domácich zápasov v plný bodový zisk a hlavne potešili divákov ofenzívnym poňatím hry a snahou pobiť sa o víťazstvo i miesto v zostave.

Tréner Miloš Foltán priebeh stretnutia zhodnotil: „Nezachytili sme začiatok zápasu, hrali sme opatrne a súper sa dostal do vedenia. Gól nás paradoxne nakopol k zlepšenému výkonu, z hráčov opadla nervozita, dobre kombinovali a vytvárali si šance. Do druhého polčasu nastúpil miesto Cavara ofenzívny obranca Totkovič, prečíslovali sme súpera a príkladne bojovali. Po vyrovnávajúcom góle hostia znervózneli a začali robiť chyby. Sústavným tlakom a bojovnosťou v osobných súbojoch sme zásluhou Hricovej hlavičky doslova vydreli tri body. Chlapcom patrí uznanie, tvorí sa dobrý kolektív a teraz bude dôležité zvládnuť zápas v Poltári a potom sa pripraviť na pohárový zápas s Interom.“

pozápasová radosť v kabíne

Dvadsaťročný Badínčan, strelec dvoch gólov v stretnutí Erik Hric, ktorý je V MFK na hosťovaní z Podbrezovej, vsietil vo Zvolenskom drese v sezóne tri góly. Z víťazstvom bol spokojný: „Napriek skorému vedeniu hostí sme dokázali vybojovať víťazstvo. Pri vyrovnávacom góle som sa uvoľnil na hranici šestnástky a vystrelil pomedzi obrancov. podarilo sa mi brankára prekvapiť. Pri druhom góle som loptu hlavičkoval oblúkom ponad obranu. Teraz potrebujeme zregenerovať a pripraviť sa na nedeľný zápas.“

O výbornej súdržnej atmosfére v mužstve svedčí i gólová radosť, keď po víťaznom góle skončilo na jednej „kope“ na šťastnom strelcovi celé mužstvo a tiež pozápasové skandovanie a „spevy“ v kabíne.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK