V prípravných stretnutiach s Hornou Nitrou neuspeli ani dorastenecké tímy

C Í G E Ľ - Starší dorastenci a mladší dorastenci zvolenskej Lokomotívy odohrali ďalšie prípravné dueli na ihrisku v Cígeli, kde si ich pozvali rovesníci z Hornej Nitry. Zverenci trénera Romana Bibu, kategória U19, sa museli zaobísť bez viacerých opôr, ktoré skolila nepríjemná viróza. Zvolenčania v oboch prípadoch ukázali v zápasoch opäť dve tváre a napokon sa domov vracali s prehrami.

V oklieštenej zostave

Na s Hornou Nitrou vycestovali starší dorastenci bez viacerých maródov, len s trinástimi hráčmi a jedným brankárom. V extrémne horúcom počasí tak tréner Biba nemohol chlapcov dostatočne prestriedať, v čom mali domáci miernu výhodu. „V úvode zápasu sa hral vyrovnaný futbal. Tak ako domáci hráči, tak aj my sme si vytvorili niekoľko šancí, ktoré sme žiaľ nedokázali premeniť. Postupom času sme nepochopiteľne poľavili a tak Hornonitrančania prevzali hru na svoje kopačky. Vytvorili si niekoľko sľubných šancí, ale nášmu brankárovi Dvoranovi sa niekoľko z nich podarilo bravúrne zneškodniť,“ začal s hodnotením duelu tréner MFK Roman Biba.

Domácim chlapcom sa napokon do polčasu predsa len podarilo, po dvoch chybách hostí, dvakrát skórovať. „Po prestriedaní a niekoľkých posunoch na hráčskych postoch v polčasovej prestávke sa obraz hry zmenil. Boli sme na ihrisku pohyblivejší, dôraznejší v osobných súbojoch a lepšie sme dostupovali súperových hráčov, čím sme si vytvorili tlak a tým aj niekoľko príležitostí na skórovanie. Dve z nich sa nám podarilo využiť, keď veľmi peknú prihrávku Tannhausera premenil na gól Strak. Vyrovnávajúci gól zaznamenal Hodási, ktorý využil zaváhanie domácej obrany,“ pokračoval Biba.

Žiaľ, remízový stav dlho nevydržal a domáci potrestali ďalšiu školácku chybu MFK gólom a priklonili víťazstvo na svoju. „Od tejto chvíle, napriek nášmu tlaku a gólovým šanciam, sa nám nepodarilo vyrovnať a súper neustále hrozil z rýchlych ,,protiútokov“. Zápas nám ukázal, že musíme popracovať na hre v obrannej formácii, no aj fakt, že keď je vôľa, tak aj so zdanlivo prehratým zápasom je možné niečo urobiť. Aj keď nie vždy sa to podarí, stojí za to sa aspoň o to pokúsiť.“

Horná Nitra U19 – Zvolen U19 3:2 (2:0)

Góly: MFK: Strak, Hodási

MFK: Dvoran – Cavar, Slosiarik, Urban, Fašang – Majchút, Vrbovský, Tannhauser, Slovák – Hodási, Daniš (Psársky, Strak, Krnáč)

Veľmi zlý úvod

Vyššiu prehru utŕžili mladší dorastenci, ktorí taktiež súperili s Hornonitrančanmi. „Hodnotenie tohto zápasu musím rozdeliť na dve časti. Od prvej do pätnástej minúty sme pôsobili na ihrisku trápne a smiešne, pri každej lopte sme boli neskoro na súpera sme nevytvárali žiadny tlak a nechali sa fackovať vo všetkých formáciách, čo dokazoval aj výsledok. Za tento časový úsek sme prehrávali už 5:0, čo znamená, že každé tri minúty sme inkasovali gól,“ nešetril kritikou do vlastných radov tréner U17 Ernesr Peterke.

V ďalšom priebehu však mladí Zvolenčania predsa len hlavy zdvihli. Od 15. minúty, po výrazných dohovoroch hráčom, začali súperovi klásť výrazný odpor a pripravili si aj niekoľko šancí. Po peknej akcii dokonca upravili polčasový výsledok na 1:5. „PO prestriedaní sme dokázali hrať so súperom rovnocennú partiu a po ďalšej peknej kombinácii do prázdnej brány znížiť na 2:5,“ prezradil Peterke a dodal: „Ako veľký nedostatok družstva U17 sa javí premieňanie šancí a vôľové vlastnosti niektorých hráčov. Na odstraňovaní nedostatkov budeme naďalej pracovať v tréningovom procese, a som presvedčený, že už v najbližšom prípravnom zápase 26. júla v Lučenci odvedieme lepší výkon.“

Horná Nitra U17 – Zvolen U17 6:2 (5:1)

Góly: Jankovič, Krnáč

MFK: Konôpka – Hronček, Bariak, Dolniak, Bielik – Pálka - Eperješi, Paľko, Mračko – Kovalančík, Jankovič (Dolniak, Oboňa, Suja, J. Slovák, Krnáč)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK