Old boys ZVOLEN privítali Bratislavský SLOVAN

Vo Zvolene sa konalo vrcholné podujatie v malom futbale - Slovenský pohár výberov mestských líg za účasti 17 mužstiev. Z poverenia Slovenského zväzu malého futbalu organizovala Liga malého futbalu Zvolen v spolupráci s Mestským futbalovým klubom Zvolen na štadióne MFK 1.ročník turnaja LIMFU ZVOLEN CUP s bohatým sprievodným programom.

Pre návštevníkov organizátori pripravili oddychovú, stravovaciu, ale aj zábavnú zónu s atrakciami pre deti i informačnú zónu k priebehu i o výsledkoch turnaja. V priebehu dňa sa predstavila, upútala a prítomných dokonca roztancovala Ľudová hudba Jozefa Svinteka. Členky Tanečnej školy Ing. Zuzany Niščákovej prispeli nielen k propagácii, ale i k pozvaniu účastníkov na podujatie, o čo sa postarali brilantným výkonom mažoretky, ktoré sa v priebehu stretnutia Old boys „premenili“ na roztlieskavačky a v prestávke sa o program živelnou sambou predviedli na zelenom trávniku mladé tanečnice.

Organizátori poňali prípravu podujatia naozaj dôsledne, podarilo sa im prilákať do areálu MFK Zvolen viac ako tisícku návštevníkov, ktorí sa „premleli“ podujatím v priebehu desaťhodinového maratónu zápasov v malom futbale a navštívili aj sprievodné podujatia, ktorých vrcholom bolo futbalové stretnutie internacionálov Zvolena a Slovana Bratislava, ktoré by obstálo i ako samostatná akcia so značným diváckym záujmom. Sprievodné akcie pred finálovými stretnutiami ukončila bohatá tombola, kde medzi viac ako dvadsiatimi hodnotnými cenami dominovali veľkoplošný Full HD Televízor a poukaz na atraktívny let stíhačkou...

Vrcholom celého sprievodného programu bolo futbalové stretnutie internacionálov MFK Zvolen a Old boys Bratislavského Slovana spojené s odovzdaním pamätných listov bývalým hráčom a funkcionárom MFK Zvolen. Ocenení boli za rozvoj a reprezentáciu Zvolenského futbalu: Ján Vanka, Ján Poliačik, Daniel Petrus, Ján Repáš, Andrej Banski, Lukáš Svintek, Ján Bíreš st., Ján Serula, Imrich Deák, Vladimír Konček st., Ján Bosák, Richard Siegel, Rudolf Kašica, Peter Pálka, Jaroslav Mužík, Jozef Grolmus, Pavol Oťahel, Vojtech Mozoláni, Jozef Hrdlička st, Jozef Hrdlička ml., Jozef Grík, Jozef Petrovič, Juraj Pilát, Juraj Homola, Pavol Kopičár, Milan Purdek, Ivan Marko, Pavol Grznár, Ján Oravec a Michal Tokár.

Pred vloženým stretnutím internacionálov i pri slávnostnom nástupe boli neprehliadnuteľným pojítkom histórie i súčasnosti zvolenského futbalu mladé futbalové nádeje MFK, najmladší hráči prípravky, zverenci Michala Bešinu .

Stretnutie Old Boys sa začalo netradične, keď zrak prítomní diváci nesmerovali na zelený trávnik, ale do „nebies“. O netradičný slávnostný výkop sa postarala po zoskoku reprezentačná pätica parašutistov pod vedením Janka Vrbinského, ktorí i napriek veternému počasiu dokázali svoje umenie „ovládať krídla“ a ľahučko pristáli v strede štadióna. Old Boys Slovana sprevádzal na podujatí dlhoročný hlásateľ zápasov ŠK Slovan František Zelený, ktorý obohatil komentár informáciami o jednotlivých hráčoch a prispel z hlásateľom MFK Milošom Masarikom k netradičnej atmosfére. „Starí páni“ behali po ihrisku skoro ako za mlada a ešte stále dokazovali svoje futbalové kvality a predvádzali technickú zdatnosť a futbalové myslenie. Diváci videli desať utešených gólov a veľa pekných kombinačných akcií.

MFK Zvolen – Slovan Bratislava 4:6 (1:3) 2:4 pk

Rozhodovali Peter Vlčej, Roman Galád a Martin Čiernik

Stretnutie sledovalo skoro 400 divákov

Zostavy Old boys

MFK Zvolen

Mário Michalík, Ján Slančík,- Martin Svintek, Pavol Kopičár, Ján Bíreš, Ján Bosák, Jozef Ostrihoň, Róbert Slatinský, Štefan Sudimak ml., Dušan Vojtek, Marcel Tyčiak, Igor Novosad, Peter Lihan, Ján Kováč, Juraj Homola st., Peter Végh, Peter Mesiarik

Tréner Vojtech „Béla“ Mozoláni

Asistenti Ján Oravec a Marián Borgoň

Vedúci mužstva Milan Skrutek

Slovan Bratislava

Stanislav Fišan, Ivan Hrdlička, Juraj Konderla, Miroslav Chvíľa, Vladimír Kinier, Vladimír Kinder, Jaroslav Černil, Miroslav Veselý, Martin Karnas, Szilárd Németh, Mário Müller, Martin Konečný, Štefan Maixner, Jaroslav Timko, Milan Strelec, Martin Obšitník, Andrej Hanták

Realizačný team v zložení Oto Frišták a Pavol Jančovič.

Gólový priebeh:

10minúta 0:1 Timko, 27minúta 0:2 Timko, 30minúta 0:3 Obšitník, 40minúta 1:3 Svintek (11m), 47minúta 1:4 Németh, 51minúta 2:4 Sudimák, 58minúta 3:4 Kováč, 67minúta 3:5 Strelec, 69minúta 3:6 Strelec, 75minúta 4:6 Debnár

Penalty

Kováč 1:0, Műller 1:1, Bosák nedal, Németh 1:2, Ostrihoň 2:2, Konečný 2:3, Michalík nedal, Veselý 2:4

Vydarená akcia aká asi nemá obdobu nielen vo Zvolenských podmienkach priniesla symbiózu veľkého futbalu s malým futbalom a môže byť príkladom spolupráce a prísľubom usporiadania podobných podujatí i v budúcnosti.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK