Detská radosť zahriala pri srdci: Futbalisti MFK odovzdali deťom v nemocnici plyšové hračky

Futbalisti MFK Zvolen zavítali medzi choré detičky a potešili ich obrovskou zbierkou plyšákov.

Zdravie a rodina je to najcennejšie a najpodstatnejšie, čo človeka robí šťastným. A vedia to aj v klube MFK Lokomotíva Zvolen. Žiaľ, nie všetky deti majú to šťastie byť zdravé a liečia sa vo zvolenskej nemocnici. A práve v tomto predvianočnom období pre ne urobili počas mikulášskej akcie v klube veľkú zbierku plyšových hračiek.


Úprimná detská radosť

Plyšáky prišlo v pondelok odovzdať deväť hráčov z Doxxbet ligového tímu. Akcia sa niesla vo veľmi milom a príjemnom duchu. Hráči MFK vyčarovali darčekmi chorým detičkám úsmev na tvári a aspoň na chvíľu sa im ich podarilo rozveseliť. Obrovskú radosť z plyšákov mali všetko deťúrence. Malý Edko, dokonca zarecitoval hráčom viacero básničiek. Tí ho odmenili potleskom.

„Mali sme rešpekt pred vstupom na oddelenie, pretože je smutné, že tieto deti budú na Vianoce v nemocnici. Všetko to z nás potom opadlo, pretože ich úsmev nemal chybu a bolo vidieť úprimnú detskú radosť, ktorá nás zahriala pri srdci. Bolo to krásne,“ povedal o návšteve detského oddelenia gólman MFK Tomáš Jenčo.

Hračky odovzdávali druhýkrát

Ako prezradil riaditeľ MFK Lokomotíva Zvolen Peter Svetlánsky, už vlani mala táto akcia veľkú odozvu. „Volali nám rodičia chorých detičiek, ktorí nám takto poďakovali. Detské oddelenie nám tiež poďakovalo, že sme touto formou potešili deti vo vianočnom čase,“ doplnil. 

Táto krásna charitatívna myšlienka skrsla v hlavách MFK Zvolen práve počas mikulášskej akcie. „Vedenie klubu MFK Lokomotíva Zvolen zorganizoval mikulášsky večierok pre našich najmenších hráčov a pri tejto príležitosti vznikla myšlienka, že by naše deti priniesli plyšové hračky. Následne sme sa rozhodli, že spravíme túto charitatívnu činnosť a prišli sme na detské oddelenie zvolenskej nemocnice a vyzbierané hračky odovzdali deťom, ktoré musia byť aj v období sviatkov v nemocnici,“ vysvetlil Svetlánsky.

Kvantum plyšákov

Najmenšie talenty zvolenského klubu sa tento rok skutočne vyznamenali, pretože vyzbierali obrovské kvantum hračiek. „Kebyže dnes donesieme všetky vyzbierané hračky, tak nimi asi zasypeme celé oddelenie,“ povedal so smiechom riaditeľ MFK lokomotíva Zvolen.

Charitatívna činnosť zvolenského futbalového klubu nekončí a zvyšné hračky už čoskoro nájdu svojich ďalších majiteľov. „V priebehu februára a marca chceme navštíviť detské domovy, kde by sme chceli rozdať zvyšné hračky. Vedenie MFK v rámci svojich prostriedkov ešte dokúpi ďalšie hračky a knižky,“ dodal.
ZDIEĽAJ ČLÁNOK