Zaslúžený triumf

Rozhodujúcim faktorom bola efektivita.

9. kolo II. ligy: MFK Zvolen 3:0 ŠK Odeva Lipany (2:0)

Góly: 17. Staško, 20. a 74. Sukisa

Karty: 41. Kamendy, 55. Tóth – 86. Blaško

Počet divákov: 380

Rozhodcovia: Jurenka – Vitko, Halíček

MFK Zvolen: Jenčo – Safianyk (46. Popović), Tóth, Staško (75. Sudimak), Kotora, Čertík, Labuda, Sukisa, Kamendy (C) (69. Pellet), Bajza, Čery

ŠK Odeva Lipany: Bartoš – Vitovič, Popovec, Papp, Miliutin, Dlugoš, Pončák (C) (78. Janič), Rokošný (46. Blaško), Hovančík, Gomoľa, Hirka (81. Bondra)

Úvodné minúty boli vyrovnané, prvú vážnejšiu šancu mali hostia. Hirka sa v 8. minúte dostal pred malé vápno, ale Jenčo zabránil otváraciemu gólu. Obrovskú príležitosť na skórovanie na druhej strane nezužitkoval Čertík, ktorý hlavičkoval z bezprostrednej blízkosti na Bartošovu svätyňu. Z následného rohu v 17. minúte však rozvlnil sieť Staško presným zásahom hlavou.

20. minúta patrila domácim, Sukisa zvýšil na 2:0 po prízemnom centri z ľavého krídla a sám pred brankárom nezaváhal. Hirka, futbalista Lipian,bol jedným z najaktívnejších hráčov na trávniku, avšak hosťom chýbalo gólové zakončenie.

Práve efektivita sa ukázala ako rozhodujúci faktor stretnutia. V druhom dejstve zahodila dvojica Sukisa – Popović jasný gól. Hráč konžského pôvodu neuspel v samostatnom nájazde na Bartoša, ten loptu vyrazil pred Popovića, no hráč s číslom 23 nedokázal upratať loptu medzi tri žrde. Lipany hrozili iba sporadicky, zvyčajne ich ofenzívne akcie viedol Miliutin a o prekonanie sa pokúšal Hovančík.

Gól, ktorý definitívne rozhodol o osude stretnutia, strelil znovu Sukisa. V 74. minúte prevzal pas z pravej strany, naznačil strelu, ale svoj projektil z hranice bieleho bodu poslal k opačnej žrdi. ŠK Odeva potvrdil svoju gólovú nemohúcnosť a natiahol sériu bez presného zásahu na vonkajšej pôde na 5 zápasov. Naopak, Zvolenčania sú na vlastnom štadióne 100%-ní. Všetky 4 domáce súboje vyhrali.

Najbližšie stretnutie: MFK Zvolen – FK Poprad, 8.10. o 15.00, Zvolen

foto: Ivan Golembiovský

Marek Demeter

ZDIEĽAJ ČLÁNOK