Doma chceli vyhrávať najmä kvôli divákom

Obranca Jozef Menich by rád vo Zvolene, kde sa cítil dobre, pokračoval aj v ďalšej

Krátko pred začiatkom prípravy na novú sezónu sme sa porozprávali s jedným z najlepších hráčov MFK Lokomotíva Zvolen v uplynulej sezóne Jozefom Menichom. Dvadsaťročný stredný obranca bol pilierom zvolenskej defenzívy, pričom tréner Jánoš by sa o jeho služby chcel opierať aj v nasledujúcom súťažnom ročníku.

Vráťme sa o niekoľko mesiacov späť a zhodnoťme pôsobenie MFK v nadstavbovej časti sezóny 2014/2015. Potešilo vás?
Nadstavba bola ťažká, pretože pre niektorých išlo o prvé konfrontácie so „západniarskym štýlom“ futbalu. A ten je technicky náročnejší ako vo východnej skupine, kde sa viac bojuje.
Na niečo podobné bol zvedavý aj zvolenský divák. Myslíte, že ste ho uspokojili?
Na starom trávniku bolo hrať náročné, ale neskôr, po jeho malých úpravach, sa to zlepšilo.  Máme mladé mužstvo, ktoré si viac zakladá na rýchlych protiútokoch, no doma sa od nás očakávalo viac tvorenia... Určite sme chceli doma vyhrávať, najmä kvôli fanúšikom a všetkým ľuďom, ktorí sa po dlhej pauze tešili na druhú ligu. Bolo to však náročné a nie vždy sa nám darilo podľa predstáv.
A čo vaše osobné výkony?
Prišiel som do nového prostredia ako nový hráč, no myslím, že som sa etabloval dosť rýchlo. Vytvorili sme dobrý kolektív z mladých chalanov, takže sa tu cítim dobre. Hrať druhú ligu bola pre mňa príležitosť, ktorú som chcel využiť a robil som pre to maximum.
Riešiť treba aj budúcnosť, budete pokračovať v MFK?
Zostať by som chcel, pretože to mám aj blízko domov a je tu dobrá partia. So spoluhráčmi sme si sadli. A navyše, hrať v mojom mladom veku druhú ligu je veľmi dobré.
ZDIEĽAJ ČLÁNOK