Šťastný záver pre Zvolenčanov

Zvolenskí futbalisti v úvodnom dueli novej sezóny 2016/2017 2. ligy – východ remizovali na pôde Popradu.

FK Poprad 2:2 MFK Zvolen (1:1)

Góly: 29. Ujčík, 71. Kurák – 8. Čertík, 88. Palša (vlastný)

Karty: 75. Labuda (ZVO)

Počet divákov: 650

Rozhodcovia: Perašín – Benko, Mihalík

FK Poprad: Malec – Hatok, Palša (C), Peciar, Kica, Gruca (69. Maťaš), Daško, Poliaček, Ferenc (59. Kurák), Bilas (74. Lukáč), Ujčík. Náhradníci: Huszárik – Kurák, Maťaš, Gallovič, Tropp, Lukáš, Lipták

MFK Zvolen: Jenčo – Tóth, Kotora, Čertík, Labuda (85. Oliinyk), Sukisa, Kamendy (C), Bajza, Čery, Balko (78. Sudimak), Popovič (78. Hlaváč). Náhradníci: Gábriš – Hlaváč, Marić, Oliinyk, Sudimak, Čejtei

Prvú výraznejšiu šancu mali domáci Popradčania, ktorí vyskúšali pozornosť zvolenského gólmana Jenča. Ten musel vyrážať Hatokov projektil. Do vedenia však išli Zvolenčania. V 8. minúte Balko potiahol loptu cez stred, ponúkol dobrú prihrávku Sukisovi, ktorý našiel voľného Čertíka a ten sa v zakončení nemýlil.

Poprad sa nehodlal zmieriť s nepriaznivým stavom, Gruca poslal nepríjemnú loptu do malého vápna, ale Ferenc ju v sklze tesne minul. V 29. minúte sa Poprad napokon dočkal. Po rohu sa v neprehľadnej situácii dostal k lopte Bilas, ktorý prihral Hatokovi, lenže iba do brankára. Odrazená lopta ale putovala do siete zásluhou Ujčíka.

V druhom dejstve pokračovala aktívna hra Ujčíka, ktorý sa pokúšal o efektný gól pätičkou. 71. minúta patrila domácim futbalistom. Poliaček našiel v pokutovom území Kuráka a jeho ľavačka bola nekompromisná.

Zvolen však nezložil zbrane ani v 88. minúte, keď mali hostia výhodu rohového kopu, z ktorého si letiacu loptu do vlastnej brány strelil Palša.

foto: onlajny.eu

Marek Demeter

ZDIEĽAJ ČLÁNOK