V pohronskom derby sa zrodila spravodlivá remíza!

Na umelej tráve vo Zvolene na seba narazili v pohronskom derby veľkí rivali, futbalisti domáceho MFK a banskobystrickej Dukly!

 MFK LOKOMOTÍVA ZVOLEN - FK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA 1:1 (0:1)

 Góly: 53. Staško - 7. Snitka

 V 34. minúte nepremenil pokutový kop Haris Garagič. 

 Na zápase bolo prítomných 150 divákov. 


MFK Lokomotíva Zvolen: Gábriš (Jenčo) – Daško, Menich, Očenáš, Čejtei (Dický), Čurma (Šufliarsky), Hrošovský (Davlashelidze), Kamendy (C), Fuják (Trabalík), Staško, Balko (Špilár).

FK Dukla Banská Bystrica: Boroš (C) (Maťašovský) – Had, Haris Memič, Savič (Urgela), Snitka (Vodecký) – Pančík (Willweber), Válovčan, Rejdovian (Kostadinou), Alex, Kurák (Ungar (Rejdovian)) – Haris Garagič.

Prvý polčas mali viac z hry hostia. Už v 7. minúte otvoril skóre stretnutia Banskobystričan Gabriel Snitka, keď sa dokázal presadiť v hlavičkovom súboji. Do ďalšej príležitosti sa dostal v 17. minúte Rejdovian, ale jeho pokus kryl zvolenský gólman Gábriš. Oba tímy kládli dôraz predovšetkým na pozornú defenzívu a preto sme nevideli priveľa šancí. V 34. minúte bol však nariadený pokutový kop, ktorý mali k dispozícii futbalisti Dukly. Loptu na biely bod si postavil Haris Garagič, ale Patrika Gábriša neprekonal.
V druhom polčase sa konečne osmelili aj domáci futbalisti, z čoho pramenil vyrovnávajúci gól. O ten sa postaral po peknej strele Jan Staško. Zvolenčanov vsietený gól povzbudil a dostávali sa aj do ďalších gólových príležitostí. Jednú obrovskú spálil v 59. minúte Očenáš, keď netrafil odkrytú bránu hostí. Domáci boli v druhom polčase lepším tímom, paradoxne však mohli druhýkrát inkasovať, keď sa po centri z priameho kopu takmer presadil Haris Garagič. Hlavičkou však trafil iba brvno zvolenskej brány. V 78. minúte mohol streliť svoj druhý gól Jan Staško, ale zoči - voči Maťašovskému neuspel. Dve minúty pred koncom zápasu sa do ďalšej skvelej streleckej pozície prebojoval Zvolenčan Staško, jeho streleckému pokusu však chýbal väčší dôraz. Ďalšíe šance sme už nevideli a tak si mužstvá po vyrovnanom dueli body spravodlivo podelili.
Futbalisti zvolenskej Lokomotívy odohrajú ďalší prípravný zápas už tento utorok 9.2. o 18:00, v ktorom na domácom ihrisku privítajú účastníka DOXXbet ligy (sk. západ) FK Borčice.

Anton Jánoš (MFK Zvolen):
Opticky to dnes na ihrisku vyzeralo vyrovnane, ale treba povedať, že súper mal viac vyložených šancí na skórovanie. Chvalabohu, nehrá sa na šance, ale na góly. Čo mne stále chýba, to je stred poľa. Tam sme veľmi netrpeli a chýbal nám prekvapivý moment, nejaká kolmá prihrávka, nabehnutie. Raz sa nám to podarilo, aj to sme dali gól. Tento polrok sme stavili prevažne na mladú krv od 19 do 22 rokov, takže si to bude vyžadovať trošku viac trpezlivosti. Čo sa týka posíl, mám dojednané dve pracovné stretnutia s dvomi hráčmi od Žiliny, tak uvidíme, s čím prídem na druhý týždeň.

Andrej Kamendy (kapitán MFK Zvolen): Bol to veľmi vyrovnaný zápas, prvý polčas mali viac z hry hostia. V druhom polčase sme zlepšili svoju hru a začali sme sa viac dostávať do príležitostí. Stále to však ešte nie je ono. Ja som aktuálne po operácii kolena a sám na sebe cítim, že potrebujem poriadne trénovať, aby som sa do toho opäť dostal. Dnes som hral len druhý zápas, takže ako vravím, chce to čas. Máme mladý, bojovný tím a verím, že budeme dosahovať dobré výsledky po kvalitných výkonoch. 
ZDIEĽAJ ČLÁNOK