Postupujeme do 4. kola Slovnaft cupu!

Naši futbalisti nastúpili na zápas 3. kola Slovnaft cupu na ihrisku v Snine a že to nebola prechádzka ružovou záhradou v rozhovore pre náš web potvrdil tréner A mužstva Lokomotívy Zvolen Anton Jánoš.

Už druhýkrát po sebe sa museli futbalisti Zvolena v rámci slovenského pohára presúvať na ďaleký východ. Kým v druhom kole cestovali do Krompách, v tom treťom putovali ešte ďalej – do Sniny.

“Bola to dlhá a úmorná cesta na samý koniec východného Slovenska. Nerátal som ani vo sne, že nás tam čaká niečo také ako sa začalo od začiatku odvíjať," rozhovoril sa sám od seba tréner Jánoš. “Do piatej minúty sme mali dve veľmi solídne šance, ktoré sme však nedokázali premeniť. Onedlho na to mal zase čistú gólovú príležitosť súper, ale to bolo z ich strany v prvom polčase všetko. My sme tam potom ešte mali nejaké možnosti, ale rozhodca nás nepustil do ich finalizácií. V druhom polčase sme mali 3- 4 gólové šance. Podarilo sa nám streliť regulérny gól, ktorý však nebol uznaný, aj keď lopta bola polmetra za bránkovou čiarou. Najväčšou fraškou zápasu bola 92. minúta, kedy zahrávali domáci štandartnú situáciu, v šestnástke bolo 20 ľudí, jeden hráč spadol, my sme dostali červenú kartu a kopala sa penalta.” Celé mužstvo na čele s trénerom Jánošom si však mohlo vydýchnuť, pretože domáci hráč Róbert Dický penaltu nepremenil: “Aj na východe existuje futbalová spravodlivosť," povzdychol si kouč nášho “Ačka”.

Účastník III. ligy zo Sniny bol veľmi nepríjemny počas celého duelu a tým aj prekvapil náš realizačný tím: “Súper ma prekvapil hlavne svojou agresivitou a dôrazom, čo bolo na jednej strane príjemne prekvapenie. Na strane druhej ale, keď sme tak chceli hrať my, rozhodcovia nám to netolerovali ako domácim. Štyri fauly na našich hráčov boli doslova na prokurátora.”

Veľmi dobrým a zodpovedným výkonom sa blysol náš gólman Patrik Gábriš, ktorý v lige zatiaľ len kryje chrbát Tomášovi Jenčovi. Teraz však dostal príležitosť sa naplno ukázať a potvrdil, že s ním určite treba rátať do budúcnosti, čo nám povedal aj samotný tréner: “Máloktoré mužstvo na tejto úrovni má takú vyrovnanú brankársku dvojicu ako my vo Zvolene. Samozrejme, Tomáš Jenčo má určité prednosti a aj viac skúseností, ale výkonnostne nie je Patrik až tak ďaleko, žeby bol odkázaný len na pozíciu náhradníka. Je to aj moja predstava, či dokonca úloha dať šancu každému jednému hráčovi. A dať šancu u mňa neznamená naskočiť na 5 minút, šanca je odohrať minimálne polčas. Patrikovi po pohárovom stretnutí nie je čo vyčítať, mal tam aj zákrok navyše. Je len otázkou času, kedy opäť naskočí do zápasu.”

Postupový gól strelil odchovanec zvolenskej Lokomotívy Maroš Balko, ktorý je tiež väčšinou v pozícii náhradníka. Tentokrát však dostal možnosť v základnej zostave a takisto nesklamal: “Maroš je veľký trémista a ešte sa musí myšlienkovo premiestniť do toho, že už nehrá v mládežníckom mužstve, ale seniorskom, kde sa hrá oveľa silovejšie. Jeho najväčšou devízou je rýchlosť, viac popracovať musí na technike. Je to veľmi inteligentný chlapec, takže žiadny problém s ním nie je. Momentálne pre neho hľadám vhodnú pozíciu. Ja sa snažím rozprávať s každým hráčom osobne, na akom poste sa najlepšie cíti a podľa toho sa zariadim, kde ho zaradím."

Na otázku, akého súpera by si prial tréner Anton Jánoš do 4. Kola Slovnaft cupu bola odpoveď najprv jednoznačná: “Trnavu,” potom však trošku zapolemizoval a zmenil trošku svoje prianie: “Ideálna by asi bola Banská Bystrica. Išlo by zároveň o atraktívneho súpera, ktorý by prilákal ľudí a určite by bol momentálne pre nás tento celok priechodný. “

V útrobach zvolenského štadióna sme stretli záložníka MFK Vladimíra Fujáka, ktorý nám krátko tiež vyslovil svoje prianie na pokračovanie zvolenského mužstva v slovenskom pohári: “V šatni sme sa s chalanmi bavili, žeby sme už chceli privítať na domácom ihrisku nejakého fortunaligistu. Jednoducho, hlavne nech už nejdeme na ďaleký východ. Takže Slovan alebo Žilinu.”

Zvolenčania postupom do 4. kola Slovnaft cupu vyrovnali svoj minuloročný úspech v tejto súťaži. V uplynulej sezóne vypadli s neskorším víťazom AS Trenčín, ktorému podľahli doma po kvalitnom výkone 0:2. Zápasy 4. kola sú na programe 14. októbra.

Akého súpera by si priali futbalisti nášho Ačka do ďalšieho kola slovenského pohára?

Erik Liener: “Ružomberok.”

Oliver Špilár: “Slovan.”

Jozef Skvašík: “Slovan.”

Peter Kovalčík: “Trnava.”

Richard Kačala: “Prešov.”

Patrik Gábriš: “Podbrezová.”

Michal Kamenčík: “Prešov.”

Andrej Kamendy: “Trnava.”

Radoslav Kamenec: “Žilina.”

Miloš Javorina: “Slovan.”

Jozef Menich: “Michalovce.”

ZDIEĽAJ ČLÁNOK