Vysoké víťazstvo MFK

Tipos III.liga Stred sezóna 2019/2020 - 10.kolo

V 10.kole Tipos III. futbalovej ligy Stred na rozmočenom trávniku Zvolenského štadióna privítal domáci MFK figurujúci na tretej priečke tabuľky deviate mužstvo súťaže Družstevník Liptovská Štiavnica. Domáci futbalisti chceli pred vlastným publikom naplno bodovať a tomu zodpovedal i priebeh zápasu.

MFK Zvolen - TJ Družstevník Liptovská Štiavnica 5:2 (3:1)

Góly: 3´ Tannhauser, 16´ Antal, 44´ Hric, 56´ Antal, 80´ Antal - 27´ Matula, 57´ Koleň

ŽK: 72´ Oboňa - 49´ Gejdoš, 69´ Gallo

Rozhodoval: Horváth

Divákov 99

Zostavy:

MFK:

Mráz - J. Slovák, Oboňa, Kotora, Vávro, Antal, Neušel, Valent, Tannhauser (75´ Krčmárik), V. Slovák (63´ Psársky), Hric (81´ Hulec)

Tréner Miloš Foltán

Družstevník:

Grauza - Praženica, Hoferica (74´ Strmenský), Eliáš, Matula, Baláž, Koleň, Pastva, Gejdoš, Kľačko, Gallo

Tréner Peter Hoferica

Zvolenčania doslova vybehli na súpera, osvedčeným vysokým napádaním sa dostali k lopte, získali priamy kop z 30 metrov, po ktorom už v 3 minúte umiestnil loptu k žrdi Tannhauser. 1:0. Rýchly úvodný gól naštartoval domácich k tlaku, rýchlo pristupovali k hráčom súpera a príkladne bojovali o každú loptu. Hostia znervózneli, komentovali každý verdikt a snažili sa dostať za obranu MFK dlhými nakopávanými loptami, no domáca obrana ich eliminovala. Hráči MFK naopak predvádzali rýchle presné kombinácie a v 11 minúte sa do čistej gólovej šance predribloval Tannhauser, no najprv zabránil gólu Praženica a potom dobehol loptu na bránkovej čiare brankár Grauza. Vzápätí trafil Antal hlavičkou pravú žrď, no v 16 minúte po prieniku Hrica a jeho spätnej prihrávke už s prehľadom zvyšoval na 2:0. Domáci potvrdzovali športovú formu z posledných zápasov, no predsa sa nevyvarovali chýb. V 21 minúte pohrozil strelou Matula, no gólovú šancu premenil až v 26 minúte, keď po zaváhaní domácej obrany i brankára i so šťastím z 5 metrov znížil na rozdiel gólu. 2:1. Zvolenčania pridali na dôraze, zrýchlili hru a vytvárali si šance. No až v 44 minúte prepasíroval loptu do siete Liptákov hlavou Hric a uzavrel polčasové skóre na 3:1.

Hostia v úvodnej desaťminútovke druhého dejstva mali viac z hry, no z gólu sa prví tešili domáci, keď sa v 56 minúte prezentoval presnou strelou z 25 metrov do šibenice Antal. 4:1. No už o minútu sa stav menil opäť, keď hostia po rozohrávke prenikli do pokutového územia MFK a Koleň prekonal Mráza. 4:2. Hostia vycítili šancu na kontaktný gól, zatlačili domácich pred vlastnú bránku, no zbytočne pritvrdili hru a teatrálne pri súbojoch padali. Mráz zlikvidoval strelu Eliáša, Matulova strela šla vedľa. V 80 minúte však Neušel vybojoval loptu v strede poľa a po rýchlej akcií Antal presnou hlavičkou skompletizoval hetrik. 5:2. Potom ešte Mráz chytil delovku Gejdoša, dve akcie MFK zastavil v čistej šanci prekvapivo ofsajdový verdikt a minútu pred koncom vyhlavičkoval gólovú strelu z brány hostí Gallo.

Domáci si tak pripísali pred stredajším derby s Prameňom Kováčová dôležité tri body.

Okamih zápasu:

44 minúta stretnutia, gól Hrica po rohu hlavou tzv. do šatne znamenal opäť dvojgólové vedenie MFK, ktoré sa už zdalo byt rozhodujúce

Postava zápasu:

autor hetriku a exportného štvrtého gólu Miroslav Antal, hral opäť spoľahlivo a s chuťou, dokázal nielen premieňať šance, ale žiadna lopta nebola preňho stratená

Vyjadrenie trénera:

„Pekný futbal na kvalitne pripravenom trávniku s množstvom pekných akcii a gólov, bolo na čo pozerať.“

.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK