Hricova strelecká paráda

Tipos III.liga Stred sezóna 2019/2020 7.kolo

TJ BANÍK KALINOVO - MFK ZVOLEN 1:2 (0:2)

Góly: 62´Melicher – 28´a 32´Hric

ŽK: 51´Prepelica – 64´Neušel

Rozhodoval: Burger

Divákov: 250

Zostavy:

TJ BANÍK KALINOVO :

Rusnák – Melicher (C), Krstich (46´Kulich), Juhaniak, Ivan, Prepelica, Kolka, Radič, Koták, Dobiáš, Ľupták

Tréner Kovanič

MFK ZVOLEN:

Mráz – Cavar (67´Antal), Bil, Kotora (C), Pavlík (40´Vávro), J. Slovák, Valent (90´Oboňa), Neušel, Tannhauser, V. Slovák (81´Psársky), Hric (89´Vinay)

Tréner Miloš Foltán

Pred siedmym kolom boli v tabuľke domáci futbalisti lepší o bod, hostia bod stratili po kontumácii remízy na ihrisku súpera v druhom kole v Hrádku, a tak sa očakával veľký boj o cenné body. Dôležitosť stretnutia bola jasná, potvrdzovala ho i účasť generality Zvolenského MFK v hľadisku.

V úvode stretnutia Zvolenčania vyleteli na súpera svojim osvedčeným presingom a rýchlou kombinačnou hrou zaskočili súpera, ktorý postupne prestával stačiť na rýchle výmeny lopty hráčov MFK v strede poľa. Zvolenčania sa častejšie dostávali pred súperovu bránu,domáci pritvrdili a zastavovali akcie MFK i za cenu faulov. O osude stretnutia rozhodol štvorminútový úsek od 28 minúty, keď sa perfektnými strelami najprv z 20 a potom z 25 metrov zo štandardných situácií presadil Hric.

Dvojgólové vedenie Zvolenčania ustrážili do 62 minúty, keď znížil vedenie MFK kontaktným gólom Melicher na 1:2. Kalinovo hralo potom výborne, no s prehľadom chytajúceho Mráza v bráne MFK sa im do konca stretnutia nepodarilo prekonať a tak si MFK pripísal dôležité body. Po výbornom výkone celého mužstva poslali tak “emefkáči“ určite pozvánku do hľadiska na sobotné stretnutie s vedúcim mužstvom TIPOS III.ligy Stred MŠK FOMAT Martin.

Okamih zápasu:

28 minúta a prvý gól Hrica z priameho kopu, ktorý priniesol na kopačky Zvolenských hráčov istotu a tento moment sa určite odrazil na tlaku, ktorý vyvrcholil gólom druhým

Postava zápasu:

Erik Hric sa po zranení strelecky hľadal, no tento krát sa zo štandardných situácií nemýlil a lišiackymi presnými strelami s priamych kopov zabezpečil v rozpätí 4 minút dvojgólové vedenie MFK

Vyjadrenie trénera:

Po dvoch zbabraných zápasoch vonku sme potrebovali naplno aj na ihrisku súpera a do Kalinova sme šli s týmto cieľom. V ťažkom prostredí nám to vyšlo i vďaka dvom presným zásahov Hrica, čím sme súpera zaskočili a doviedli sme zápas do víťazného konca našou iniciatívou a hernou disciplínou.“.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK