S Rakytovcami víťazne

Tipos III.liga stred - 3.kolo

MFK Zvolen - FK Rakytovce 2:1 (0:1)

Góly: 75´ Psársky, 77´ Antal (PK) - 17´ Debnár
ŽK: 38´ Tannhauser - 32´ Bača, 50´ Telúch, 54´ Gašpar
ČK:0
Rozhodoval: Herdel
Divákov 200
Nový ročník priniesol i nové susedské derby. Dlhoroční futbaloví rivali sa opäť stretli v jednej súťaži. Domáci futbalisti ešte neprehrali a Rakytovce v novej sezóne ešte nevyhrali. Aktuálne postavenie súperov favorizovalo Zvolen, v ktorého prospech hovorila aj aktuálna herná pohoda, ktorú mužstvo ukázalo v pohárovom stretnutí proti Fortuna ligovej Seredi. Trénerovi Foltánovi však stále chýba trojica kľúčových hráčov Hric, Lehotský a Krčmárik.
Zostavy:
MFK Zvolen: Mráz - Cavar, Bil (68´ Psársky), Kotora (C), Pavlík (46´ Valach), Antal, Neušel, Vávro, Tannhauser (86´ Čief), V. Slovák (81´ Oboňa), Suja (46´ J. Slovák)
Tréner Miloš Foltán
FK Rakytovce: Vaník - Riška, Bača (74´ Veselovský), Solivajs, Konder, Ďurta, Debnár (66´ Hudek), Telúch, Gašpar (C), Pšída, Kohút
Tréner Vernarský
Od úvodného hvizdu si domáci futbalisti vytvorili súvislý tlak na bránku nováčika tretej ligy, no prečíslenia po rýchlych kombinačných akciách nedotiahli napriek šanciam k prekonaniu brankára Vaníka. V 10 minúte po krídelnej akcii strieľal v čistej šanci tesne vedľa Suja. Už o tri minúty Tannhauser zoči voči brankárovi volil neúspešne technické zakončenie, keď výhodnejšie sa javila prihrávka voľným spoluhráčom. V 17 minúte paradoxne z prvej lopty na domácu bránku hlavou otvoril skóre Debnár.0:1. Domáci futbalisti zvýšili obrátky a vytvárali si šance. V 28 minúte po presnom centri Vlado Slovák hlavou trafil brvno. Napriek enormnej snahe sa Zvolenčanom nepodarilo do prestávky vyrovnať.
Do druhého dejstva poslal tréner dvojicu čerstvých hráčov a od 68 minúty poslal na trávnik namiesto stopéra Bila Psárskeho do útoku a preskupenie síl prinieslo väčšiu udernosť v útoku. Nastrelená žrď po akcii Tannhausera odštartovala obrovský tlak domácich a v 75 minúte sa presadil v pokutovom území Psársky, ktorý zo skrumáže na dvakrát dostal loptu za Vaníkov chrbát.1:1. Už v ďalšej akcii prenikol do pokutového územia Psársky, bol faulovaný a nariadený pokutový kop premenil s istotou Antal.2:1. Domáci potom už bez nervozity pokračovali v tlaku, no stav sa už napriek nebezpečným strelám nezmenil.
Okamih zápasu:
Silná 9 minútovka medzi 68 a 77min., počas ktorej hrali domáci na troch obrancov a otočili tak zápas, v ktorom hostia prekvapujúco dlho viedli.
Postava zápasu:
Jednoznačne Kristian Psársky, ktorý po príchode na ihrisko vyrovnal a nasledne po faule na neho bol odpískaný pokutový kop.
Vyjadrenie trénera:
Hostia sa na zápas veľmi dobre pripravili. My sme mali ťažké nohy po Slovnaft cupe, ktorý nás stál veľa síl. Nakoniec body zostali doma, keď zabrali aj hráči z lavičky a dokázali sme nie ľahký zápas otočiť opäť teamovou súdržnosťou
ZDIEĽAJ ČLÁNOK