S Fiľakovom víťazstvo

TIPOS 3. futbalová liga Stred - predohrávané 30.kolo

Zverencov trénera Foltána čakal znova anglický týždeň a v stredu odohral MFK na domácom trávniku v predohrávanom 30.kole TIPOS 3. futbalovej ligy Stred stretnutie s tretím mužstvom tabuľky FTC Fiľakovo. Siedmy Zvolen strácal i pre odložené stretnutie s Poltárom na favorita až 6 bodov, navyše hostia disponujú kádrom skúsených doslova obrovitých hráčov a tak mohla domáca omladina iba prekvapiť.

MFK Zvolen - FTC Fiľakovo 1:0 (0:0)

Gól: 69´Hric

Žlté karty: 24´ Kovanič

Rozhodoval: Faber

Diváci: 300

Zostavy:

MFK Zvolen: Lehocký - Cavar (46´ Slovák), Pepich, Bil, Vávro - Krčmárik (64´Orság), Kotora, Neušel, Pavlík (46´Antal) - Kurej (46´Psársky), Hric (85´Jurášek)

Tréner: Miloš Foltán

Fiľakovo: Tatár - Kurunci (85´ Malček), Iboš, Fajd, Urbančok - Lipták, Daško, Strniša, Nagy - Kovanič, Genský (64´Knieževič).

Tréner: Tomáš Boháčik

V prvom polčase sa hral opatrný futbal s oboch strán, s množstvom osobných súbojov, no veľkým percentom nepresností na oboch stranách. Málokedy dokončili mužstvá rozohranú akciu a hostia postupne preberali iniciatívu. Domáci síce bojovali, no šance neprichádzali. Domáci najlepší strelec Hric doslova trpel pri súbojoch s obrovitou obranou Fiľakova a nedokázali sa presadiť ani jeho spoluhráči Krčmárik či Neušel.

Po zmene strán Zvolenčania nastúpili po trénerovom prestávkovom dohovore ako vymenení, spresnili hru, behali, bojovali dôrazne v osobných súbojoch a vyhrávali ich, ukazovali sa spoluhráčom a vytvárali si šance. V 69 minúte neúnavný Erik Hric začal akciu, ktorú aj sám zakončil. Dorazil, doslova prepasíroval loptu za dobre chytajúceho Tatára. Domáci od tohto okamihu boli pánom na trávniku a predvádzali veľmi pekný kombinačný futbal. Pokusy hostí poľahky zlikvidoval Lehocký. Strelec svojho desiateho, ako sa ukázalo neskôr jediného gólu v stretnutí Hric však zápas nedohral, keď po nevinnom súboji s Kuruncim, ktorý prišiel o pár zubov, utrpel tržnú ranu na ramene. Domáci tak porazili favorita a zaknihovali si svoje jedenáste víťazstvo.

Vyjadrenie trénera:

Tréner Miloš Foltán po stretnutí vo víťaznej eufórii ťažko hľadal slová: „Prvý polčas nebol z našej strany vôbec dobrý, ale druhý fantastický. Milujem MFK Zvolen!“

Postava zápasu: v 69 min. neúnavný Erik Hric začal akciu, ktorú aj sám zakončil. Dorazil, doslova prepasíroval loptu za dobre chytajúceho Tatára a spôsobil eufóriu nielen vo fanklube ale i na tribúnach u priaznivcov MFK Zvolen.

Okamih zápasu: Určite situácia pri desiatom góle Erika Hrica v sezóne, ktorý v prvom polčase obrazne vykrvácal v súbojoch a v druhom doslova. Musel odisť z ihriska v 85 min. pretože mu krv zaliala pravé rameno, ktoré mu zašívali na ošetrovni, keď sa zo šatne ozývali víťazné chorály. Ešte že pred tým stihol streliť rozhodujúci gól.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK