Šieste víťazstvo MFK

MFK Zvolen – Liptovská Štiavnica 2:1 (2:0)

Góly: 7´Hric, 13´Psársky – 70´ Omasta

ŽK: 21´ Hoferica

Rozhodoval: Šašváry

146 divákov

MFK Zvolen:

Lehocký – Cavar, Šimko, Kotora, Vávro, Orság (62´ Totkovič), Neušel, V.Slovák (59´ Bariak), Hric (84´ Pavlík), Lupčo (64´ Chovan), Psársky (55´Krčmárik)

Tréner Miloš Foltán

V TIPOS tretej lige skupiny Stred čakal Zvolenčanov po jedenástich zápasoch figurujúcich na siedmej priečke tabuľky dôležitý predposledný súboj jesennej časti na domácom trávniku, keď „hostili“ štrnáste mužstvo súťaže Družstevníkov z Liptova, ktoré doteraz získalo iba polovicu z 18 bodov ako Zvolenský MFK. Očakával sa súboj mladých Zvolenských „dravcov“ so skúsenými v tretej lige zabývanými hráčmi pod trénerským vedením ambiciózneho Viliama Hýravého zohratými „liptákmi“.

V úvode prvého dejstva sa Liptáci nestačili zorientovať z výmeny strán, keď vyhrali losovanie a už po pár sekundách mohol otvoriť skóre prenikajúci Neušel. Hostia pôsobili dezorientovane, nestačili eliminovať útočnú snahu výborne hrajúcich Zvolenčanov a tí si vytvárali viac ako vyložené šance. Najprv o centimetra minul v čistej šanci Orság, potom však presnou strelou otvoril skóre najlepší strelec MFK Hric. 1:0. Domáci útočili ďalej, Psárskeho strelu vytesnil Žiaran, potom Slovák mieril tesne vedľa a prvú štvrťhodinu stretnutia po predchádzajúcich troch čistých šanciach MFK uzavrel gólom po akcii Kotoru pohodlne Psársky.2:0. Domáci pokračovali v tlaku a hostia zrelí „na uterák“ iba odkopávali a doslova zúfalo bránili. Frustrovaný kapitán hostí videl po zbytočnom zákroku iba žltú kartu a domáci pokračovali do konca polčasu v zahadzovaní šancí. Hric najprv tesne minul bránu delovkou z 20 metrov, potom sám pred gólmanom zbytočne prihrával, V.Slovák po prieniku cez obranu trafil do Žiarana, ktorý vytesnil aj Lupčov pokus. Hostia sa dostali pred Lehockého až po polhodine hry, no pokus Svetlošáka bol propagačný. V 43 minúte unikol Hric, no jeho strela skončila na žrdi a Psársky v čistej šanci zbytočne prihrával.

Druhé dejstvo začali lepšie hostia, no Erik Vierik šancu zahodil. Naznačil však čo domácich, ktorí sa už evidentne šetrili na pohárový zápas s ViOnom, čaká. No domáci umne dirigovaní kapitánom Kotorom si ďalej vytvárali šance, ale Krčmárik po obohraní trojice obrancov strieľal tesne vedľa a Totkovičov „okatý“ center v pokutovom území Hric podbehol. V 70 minúte z ojedinelého protiútoku rybičkou hlavičkoval pred Lehockým z päťky nestrážený Omasta a lopta skončila v sieti. 2:1. Domáci s piatimi striedaniami kľúčových hráčov riskovali, no hráči príkladne zabojovali a mohli vedenie zvýšiť po akciách Totkoviča, Chovana a Krčmárika. Keď hostia neuspeli ani po šanciach Matulu a Gejdoša, zaknihovali si „MFKáči“ svoje šieste víťazstvo a plný bodový zisk.

Tréner Miloš Foltán priebeh stretnutia zhodnotil: „Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sa nám hra darila, mali sme veľa šancí, no málo sme ich premenili, chýbal pokoj v zakončení. Mohli sme dať najmenej ešte tri góly. V druhom sme po striedaniach dovolili súperovi dostať sa do hry, no bojovnosťou sme eliminovali snahu hostí vyrovnať. “

ZDIEĽAJ ČLÁNOK