Prvá domáca prehra

MFK Zvolen – MŠK FOMAT Martin 1:2 (0:0)

Gól: 85´Lupčo (11m) - 56´Ďungel, 83´Vajagić

ŽK: 42´Chovanec, 58´Lacko

Rozhodoval: Halfar

223 divákov

MFK Zvolen: Lehocký – Vávro (60´Nepšinský), Šimko, Kotora, Pavlík, Cavar (55´Chovan), Lupčo, Neušel, Hric, Orság (80´J.Slovák), V.Slovák,

Tréner Miloš Foltán

Pod Pustý hrad zavítalo mužstvo zo stredu tabuľky, no už dlhé roky etablované v tretej lige s jednoznačnou taktikou vyťažiť zo zápasu bodový zisk. Domáci začali ofenzívne, už po výkope pohrozil po rýchlom brejku Cavar. Domáci pozorne bránili a nepúšťali súpera do súvislejších akcií, hralo sa väčšinou medzi šestnástkami a hostia sa snažili nakopávanými loptami dostať za pružne hrajúcu obranu MFK. Lehocký spoľahlivo likvidoval pokusy agilného Vajagića. Na prekvapenie domácich divákov sa nepískala ruka hostí v pokutovom území. Hricova strela skončila tesne vedľa, potom Vajagić hlavičkoval mimo a domáci prekombinovali prečíslenie 4 na 2 po rýchlom protiútoku. Chovanec nešportovo kopol do Lehockého, keď zlikvidoval šancu. No videl iba žltú kartu. Plejádu polčasových šancí zakončil Hric strelou k žrdi, no brankár Hažer loptu do siete nepustil.

Hostia nastúpili do druhého dejstva opatrne a domáci ich zatlačili do pokutového územia, v 49 minúte prenikol hádam cez troch hráčov súpera pozdĺž bránkovej čiary do pokutového územia Orság, ale ani atak v čistej šanci sa nepískal. Faulujúci hráč Chovanec zostal ležať, nechal sa ošetrovať. Hostia vyťažili v 56 minúte po rohu gól po hlavičke Ďungela. 0:1. Útočnú snahu domácich drobili hostia taktickými striedaniami a v 83 minúte výstavnou strelou z 25 metrov do šibenice nedal Lehotskému šancu Vajagić. 0:2. Domáci sa nevzdávali, začali hrať svoju hru a až tretí priestupok v pokutovom území faul na prenikajúceho Nepšinského arbiter pískal. Penaltu v 85 minúte s prehľadom premenil Lupčo. 1:2. Domáci hnaní dopredu „brandziarmi“ sa snažili vyrovnať, no šance v prehustenom pokutovom území už nevyužili.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK