MFK Zvolen zvíťazil aj nad rezervou Podbrezovej

Zvolen – Podbrezová B 1:0 (0:0)

Gól: 47. Hric. ŽK: 0 – 1: Rozhodoval: Krajči, 250 divákov

Zvolen: Lehocký – Bariak, Šimko, Kotora, Pavlík, Lupčo (79. Cavar), Neušel, Hric (89. Bil), V.Slovák, Psársky (90. Vávro), Chovan (62. Orság)

Podbrezová B: Drobnjak – Tereshchenko, Antal, Matalík (87. Brozman), Turňa, Lepieš, Gordan, Mojžiš, Katunský, Gecelovský, Sedláček (67. Jagerčík)

V dvoch „anglických týždňoch“ čakal hráčov MFK už piaty zápas za 14 dní. Pod Pustý hrad zavítala rezerva železiarov posilnená štvoricou Fortunaligistov, ktorí vôbec neboli pre rozbehnutý MFK Zvolen ľahkým súperom. Námaha z predchádzajúcich stretnutí sa odrazila v úvode. Domácim chýbala im ľahkosť, no bojovali a ukázali viac pekných akcií i šancí. Tréner Foltán tomu prispôsobil i taktiku, MFK hral zo zabezpečenej obrany na protiútoky. Po zmene strán udreli domáci hneď v úvode druhého dejstva. V 47. minúte otvoril skóre najlepší strelec MFK Hric. Po individuálnej akcii cez dvoch obrancov železiarov obstreľoval brankára Drobnjaka z hranice pokutového územia, ten loptu stihol tečovať, no „tlačená“ pohľadmi divákov skončila v sieti. Hráčom rezervy Podbrezovej sa i napriek snahe prekonať s prehľadom chytajúceho Lehockého nepodarilo. Zvolenčania vybojovali ďalšie už „tradične“ vydreté víťazstvo, ale prezentovali sa vysoko taktickým a zodpovedným výkonom.

Výborne hrali v defenzívne, snažili sa ísť do zakončenia, no hlavne sa prejavili obrovskou vôľou po víťazstve. Treťoligoví „MFKáči“ tak ťahajú v tretej lige krásnu sériu piatich víťazstiev. V tabuľke poskočili na druhé miesto, no iba o skóre vedie FTC Fiľakovo.

Pre MY sa vyjadril po zápase Miloš Foltán, tréner MFK Zvolen: „Toto mužstvo má charakter a je mi cťou ho trénovať.“ Nečudo, veď to, čo odvádzajú hráči MFK na trávniku je prinajmenšom pozoruhodné.


ZDIEĽAJ ČLÁNOK