V Seredi s mladíkmi

2.futbalová liga posledné 30. kolo

Pred posledným kolom sa Zvolenčania už nemohli vymaniť zo zostupového pásma a mohli tak hrať len o čestný výsledok na ihrisku už teraz istého víťaza druhej ligy. Zvolenčania cestovali k lídrovi už bez trénera Mariána Süttő, vykartovaného Bellaya, zraneného Gonçalvesa, odišli už Hamšík, Jovanović a necestoval ani Bencz. Nastúpili tak s mladým mužstvom s priemerom niečo nad 21 rokov a oslavu postupu domácim nepokazili.

ŠKF Sereď - MFK Zvolen 4:1 (2:1)

Góly: 30´Popin. 33´Mečiar, 75´Michalík ,79´ Loduha - 34´Psársky

ŽK: 88´ Pavlík

Rozhodovali: Očenáš – Galo a Smolíková

1189 divákov

Zostava ŠKF Sereď:

Penksa – Baša, Mečiar, Bilas, Laura (73´ Bosý), Michalík, Morong (50´Scherif Abd El – Razek), Richnák, Adekuoroye (48´ Loduha), Djiby Ba, Popin

Tréner Michal Gašparík

Zostava MFK Zvolen:

Gábriš (84´ Sekereš) – Cavar, Šimko, Kotora, Budinský (65´ Kańuśćák), Lupčo, Slovák, Psársky, Tóth, Pavlík, Gregáň (79´ Oboňa)

Tréner Miloš Foltán

Obe mužstvá začali opatrne, hralo sa v stredovom pásme a vo vlažnom tempe, ani jedno z mužstiev nechcelo spraviť chybu. Domáci mali viac loptu na kopačkách a šance Zvolenčanov kazili v zárodku častými faulami. Hostia mohli otvoriť skóre po Tóthovej šanci a Lupčova strela skončila tesne vedľa žrde Penksovej brány. Domáci postupne získavali tlak, po polhodine hry sa stav menil 3 krát za 4 minúty. Najprv z hraničného postavenia vyťažil úvodný gól domácich Popin, o tri minúty prekonal Gábriša Mečiar. Už o minútu znížil presnou hlavičkou Psársky.

Do druhého dejstva nastúpili domáci útočne, no skoro 1200 divákov si gól zakričalo znova až po polhodine, keď sa presadil Michalík. Zvolenskí mladíci však inkasovali o 4 minúty ešte raz z kopačky Loduhu. Domáci tak zužitkovali futbalové kvality a skúsenosti svojich hráčov, ktorí dominovali aj v poslednom dueli ročníka oslavujúc postup do Fortuna ligy pred vlastnými divákmi.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK