V Šamoríne prehra

Dva zlepené góly Šamorína rozhodli o ďalšej prehre Zvolena

Po prehre v Šamoríne, to v najbližšom stretnutí Zvolena bude pre zverencov trénera Süttöa zápas jari. Ak sa chcú udržať v druhej lige, musia bezpodmienečne zvíťaziť.

(Foto: Tibor Öry - Šamorín)

FC ŠTK Fluminense Šamorín – MFK Zvolen 3:1 (1:0)

Góly: 44´ Da Cunha Neto (11 m), 56´Sabler, 57´Barbosa – 84´ Tóth.

ŽK: 1 – 3.

Rozhodoval: Sedlár

375 divákov

Zostavy:

Šamorín: Hajdúch – Šmehyl (78. Soares), Ágh, Sabler, Pončák, Da Cunha Neto (78. Santos), Martins, Mezovský, Marič-Bjekič, Štrbák, Barbosa (69. Pančík)

Zvolen: Gábriš – Jovanovič, Šimko, Kotora, Budinský, Lupčo, Bellay (65. Kanuščák), Jamrich, Tóth, Goncalves (46. Slovák), Bencz (46. Psársky)

V Šamoríne sa hral priemerný druholigový futbal. Hostia domácich v prvom polčase absolútne zaskočili. Hýrili pohybom a vysokým napádaním nedovolili im hrať ich typický kombinačný futbal. Bohužiaľ, Zvolenčania nedokázali využiť niekoľko dobrých gólových príležitosti, ako napríklad Budinský po centri Bencza už v 2. minúte. Následne v 4. minúte zahrával Lupčo z ľavej strany priamy kop, na loptu naskakovali až štyria Zvolenčania, no opäť bez gólového efektu. Domáci v prvej polhodine vôbec Gábriša neohrozili a Zvolen napriek tomu, že mal viac z hry, dopláca na jarnú streleckú nemohúcnosť. Pred prestávkou skóre otvorili domáci. Po autovom vhadzovaní zbytočne stratili hráči MFK loptu, domáci. Dostali sa do rýchleho protiútoku, Bellay prehral bežecký súboj s Barbosom, ktorý sa rútil sám na Gábriša, ten sa pádom pod nohy domáceho útočníka snažil zachrániť situáciu, no nasledovala oprávnená penalta a Neto otvoril skóre.

V druhom dejstve dva zlepené góly v druhej desaťminútovke rozhodli o osude zápasu. Bellay znova neustrážil Barbosu, dezorientovaný Šimko prihral loptu Sablerovi, Jamrich síce loptu odkopol, no nedorozumenie potrestal domáci Sabler druhým gólom Šamorína. O minútu opäť mikrosúboj Bellay – Barbosa, ktorý znova vyhral Brazílčan a nedal Gábrišovi šancu. O osude zápasu tak bolo rozhodnuté. Šesť minút pred koncom zužitkoval presný center Jamricha aktívny Viktor Tóth, ktorý korigoval výsledok na konečných 3:1.

Hráčov MFK tak čaká v nedeľu 13. mája zápas jari, v ktorom musia poraziť rezervu Žiliny, ak chcú pomýšľať na záchranu v súťaži.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK