​2.futbalová liga 23.kolo

2.futbalová liga 23.kolo

MFK ZVOLEN – FK INTER BRATISLAVA 0:3 (0:1)

Góly: 43´ Šulc, 60´ a 62´ Adekunle
Karty: 60´ Jovanović – 55´ Kochan, 69´ Bezák, 72´ Petráš
Rozhodovali: Valášek – Jankovič, Sluk
Počet divákov: 328

Zostava MFK Zvolen:

Gábriš – Jovanović, Šimko, Dubeň, Kotora, Budinský, Grebáč, Jamrich (50´Lupčo), Mádel (58´Hamšík), Tóth, Gregáň (63´Benz)

Tréner Marián Süttő

Zostava FK Inter:

Pastornický – Yem (32´Tóth), Petráš, Šalata, Labuda , Adekunle (67´Milton), Baldovský, Kochan, Bezák, Ben Shimon, Šulc
Tréner Jozef Brezovský

V dôležitom zápase o cenné body nastúpili obe mužstvá s pozmenenými kádrami. Prvý vzájomný zápas Zvolenčania v Stupave prehrali 3:1 a na Zvolenskom štadióne sa očakával tesný zápas, ktorý sa dal nazvať aj šesťbodovým. Zvolen figuroval v tabuľke na ôsmom mieste so ziskom 26 bodov a Inter bol na mieste dvanástom a mal o tri body menej.

Úvod zápasu patril hosťom, kombinovali síce do šírky, no ich agresívna hra v osobných súbojoch brzdila Zvolenčanov v útočnej aktivite. Hostia pohrozili už v 10 minúte, keď najprv roh Adekunleho a potom aj Labudova dorážka skončili na brvne Gábrišovej brány. Na druhej strane Pastornický si poradil s Kotorovou i Budínskeho strelou. Zdalo sa, že polčas skončí bez gólov, no v 43 minúte sa k pretiahnutému centru dostal Šulc a pozdĺž Gábriša otvoril skóre.

V druhom dejstve začali domáci dobre, najprv Kotora hlavičkoval tesne nad, ale radosť Fanklubu Interu ešte znásobila, keď sa v priebehu dvoch minút (60 a 62) dvakrát presadil Issa Adekunle strelami z hranice pokutového územia a upravil už na nečakaných 0:3 pre Inter. Zvolenčania sa snažili skorigovať stav, no strelu Lupča vyrazil brankár. V 82 minúte prenikol do pokutového územia Grebáč, bol atakovaný obranou tak, že vzduchom lietal jeho chránič, no nepískalo sa. Grebáč sa z trávnika zviechal, no o pár sekúnd skolaboval a skončil najprv na nosidlách a potom v nemocnici. Domáci už striedať nemohli a tak do konca zápasu hrali v oslabení. Inter sa tak mohol tešiť z prvého víťazstva na trávniku súpera.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK