​21. kolo 2. futbalovej ligy

21. kolo 2. futbalovej ligy.

O cenné body v súboji o záchranu sa stretli MFK Zvolen a FK Železiarne Podbrezová B.

Jednoznačne posledná Podbrezová strácala na prvé nezostupové miesto až deväť bodov,

MFK si uplynulý víkend pripísal dôležitú výhru na pôde Spišskej Novej Vsi, ktorá ho posunula ďalej od zostupovej zóny. Na tú mal Zvolen náskok päť bodov a bol favoritom stretnutia. V prvom vzájomnom stretnutí Podbrezová B prehrala s MFK Zvolen doma 1:3.

Favoritom stretnutia sa tak ukazoval zvolenský MFK.

MFK Zvolen – FK Železiarne Podbrezová B 0 : 1 (0 : 0)

Gól : 63´ Migaľa

ŽK: 27´ Hamšík, 40´ Kmeť, 56´ Gregáň, 58´ Jovanović, 82´Šimko – 31´ Mojžiš, 41´ a 69´Tereshchenko

ČK:69´ Tereshchenko

Diváci: 385.

Rozhodovali: Kmec – Mihalík, Smolíková

Zostavy:

MFK Zvolen: Gábriš – Jovanović, Šimko, Dubeň, Kotora, Lupčo (71´ Tóth), Hamšík (63´ Budinský), Mádel (54´ Grebáč), Kmeť, Jackuliak, Gregáň

Tréner Marián Süttő

FK Železiarne Podbrezová B: Vavrúš – Magda, Fischer, Kupčík, Mojžiš A., Mojžiš V., Kačerík (80´ Garaj), Gerát, Jedinák (62´ Migaľa), Lepieš (90´ Haščák), Tereščenko

Tréner Mário Auxt

Po víťazstve MFK na Spiši sa na Zvolenskom novom štadióne zišla celkom slušná návšteva a diváci boli zvedaví na úvodné vystúpenia MFK v jarnej časti 25.ročníka druhej najvyššej Slovenskej súťaže.

Na ťažkom, ale dobre pripravenom teréne zaostávali obe mužstvá za očakávaniami. Viac sa bojovalo o loptu v strede poľa a obe mužstvá si vytvárali šance ojedinele. Prevládal taktický boj so snahou prekvapiť súpera. Prvú príležitosť po prieniku Gregáňa mal Hamšík, no na center nedoskočil a tiesnený Kmeť na päťke za päť minúť v čistej šanci poslal v páde loptu tesne vedľa. po 20 minútach pohrozili hostia, no strela V.Mojžiša trela žrď Gábrišovej brány a potom z protiútoku pálil Lupčo nad. Hamšíkova šanca skončila útočným faulom a na druhej strane Tereščenko strieľal nad. pred koncom polčasu hlevičkoval v čistej šanci Jedinák vedľa a polčasový stav zostal bez zmeny i po strele Dubeňa.

Do druhého dejstva nastupovali mužstvá bez zmien a hostia sa ubránili i po Jackuliakovom i Gregáňovom prieniku a potom mieril nad i Šimko. Hostia striedali a Auxt poslal na trávnik Migaľu, ktorý o minútu so šťastím dostal loptu do siete MFK, keď Kupčíkovu dlhú loptu predĺžil hlavou za obranu Lepieš. Domácim nebolo možné uprieť snahu o vyrovnania, no hostia kúskovali hru, ležali na trávniku a nechali sa ošetrovať. Najväčšiu šancu domácich po presne kopnutom priamom kope Lupča stihol Vavrúš z vinkla vyraziť. A keď Jackuliekov brejk skončil postavením mimo hry a domáci nevyužili ani 20 minútovú presilovku po vylúčení Tereščenka uhrali železiari pod Pustým hradom dôležité víťazstvo.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK