V Podbrezovej si futbalové sily zmerali až tri žiacke vekové kategórie

P O D B R E Z O V Á - Zápasové zaťaženie absolvovali aj žiacke kategórie MFK. Kým chlapci z U14 bojujú na medzinárodnom turnaji v Maďarsku, U15, U13 a U12 si „odskočili“ do Skalice, kde si sily zmerali výbermi Podbrezovej. Zvolenčania vo všetkých troch prípadoch ťahali za kratší koniec povrazu.

Zvolenská kategória U15 sa ako „vlajková loď“, v rámci trojzápasu jej spoločnosť robili aj U13 a U12, predstavila v Skalici, kde si sily zm,erala s rovesníkmi z Podbrezovej. Zverenci trénera Petra Jodasa ťahali v zápase za kratší koniec a nakoniec prehrali 0:3.

Prehry zaznamenali aj mladšie kategórie, ktoré za svojimi súpermi zaostávali ešte výraznejšie. „Rozhodne máme na čom pracovať, pričom začať musíme u tých najmenších. Program je nastavený dobre, treba ho však dodržiavať a držať sa postupností, ktoré si práca s mládežou vyžaduje. Aj preto musíme v prvom rade začať od seba my tréneri. Určite je nad čím premýšľať,“ nechal sa počuť koordinátor mládeže MFK Lokomotíva Zvolen Daniel Valach.

Pre zvolenskú U15 to bol druhý prípravný zápas. „Počas celého zápasu bol súper lepší. Prevyšoval nás vo všetkých herných činnostiach. Prehrávali sme navyše aj osobné súboje a vpredu sa nám nedarilo podržať loptu. Súperovu bránu sme prakticky ani neohrozili,“ vyjadril sa tréner U15 Peter Jodas a pokračoval: „Brankári musia popracovať „na hre“ nohou a všetci na kondícii a hernom systéme. Niektorí hráči, ktorí neprišli z rôznych dôvodov, sa však musia zamyslieť aj nad faktom, či chcú pôsobiť v našom klube a sú ochotní tvrdo na sebe pracovať.“

Podbrezová U15 – Zvolen U15 3:0 (1:0)

MFK: Benko, Tuček – Cigánek, Bariak, Melicherčík, Baláž – Strapek, Bíreš, Kozelnický, Kamenský – Zajac, Kováč, Micheľ

Podbrezová U13 – Zvolen U13 11:1

Gól MFK: Mudráková

Podbrezová U12 – Zvolen U12 12:2

Góly MFK: Uhrín 2

ZDIEĽAJ ČLÁNOK