​25.ročník 2.futbalovej ligy 8.kolo

25.ročník 2.futbalovej ligy 8.kolo

FK Inter Bratislava - MFK Zvolen 3:1 (1:0)

Góly: 12. Baldovský, 53. Fedor, 65. Prekop – 59. Mikinič

ŽK:7. Jackuliak, 58. Kotora

ČK: 0

Rozhodovali: : Erik Gemzický - Peter Bednár a Peter Ličko

Počet divákov: 402

Zostavy:

MFK Zvolen:

Tomáš Jenčo - Tomáš Mikinič, Celestine Chukwuebuka Lazarus, Marek Dubeň, Igor Kotora (C), Martin Jackuliak (65.Eduard Moravčík), Vladislav Slovák (46. Jozef Sombat), Peter Lupčo, Andrej Kmeť, Andrely Kouessabio Makela (56. Daniel Bojda), Miroslav Hrebík

Tréner Marián Süttő

FK Inter Bratislava:

Kristián Strelčík - Viktor Tóth, Andrej Štrba, Peter Petráš (C), Patrik Špak, Elvis Osmani, Mário Baldovský, Patrik Kochan, Erik Prekop (67. Gabriel Bezák), Jakub Šulc (83. Milton André Alfred Klooster), Patrik Fedor (62. Armando Mance),

Tréner Jozef Barmoš

V stretnutí susedov v tabuľke doteraz získali o dva body viac Zvolenčania i zásluhou víťazstva v dôležitom stretnutí s Popradom v poslednom kole. Interisti prehrali o gól v Spišskej Novej Vsi a mužstvá delila v tabuľke jediná priečka.

Vyloženého favorita teda stretnutie nemalo i keď stávkové kurzy vysoko favorizovali nováčika súťaže, ktorí si nevedie zle oproti iným v súťaži a na „domácom“ umelom trávniku v Stupave ešte neprehral a dokonca nestratil ani bod.

Tréner Süttő poslal na trávnik dvoch nováčikov. V základnej zostave nastúpil 24 ročný Nigérijčan Celestine Chukwuebuka Lazarus, ktorý do MFK prišiel z Michaloviec a v priebehu hry striedal 21 ročný Nitrančan Eduard Moravčík.

Od začiatku stretnutia domáci boli viac na lopte a Zvolenčania sa prispôsobovali „umeline“ ťažšie, čo Inter využil už po 12 minútach, keď po kolmej prihrávke za obranu zo stredového kruhu nadviazal na svoju dobrú formu z uplynulých zápasov Baldovský, ktorého obrana MFK nepokryla, obišiel i Jenča a otvoril skóre stretnutia. Do konca prvého polčasu stála za zmienku strela Kochana tesne nad a Zvolenčania pohrozili po presnej strele Slováka. Prvé dejstvo jasne ovládol Inter a druhý polčas začal opäť ako repríza úvodu stretnutia. V 53 minúte Inter preniesol hru za obranu MFK, Baldovský našiel voľného Fedora, ktorý pohodlne zvýšil na 2:0. MFK druhý inkasovaný gól zmobilizoval a zlepšený výkon korunoval gólom na 2:1 Mikinič. Inter však nenechal nič na náhodu a už o 5 minút vrátil dvojgólové vedenie na stranu „žltočiernych” Prekop – 3:1. V ďalšom priebehu sa hral otvorený futbal so šancami na oboch stranách, no žiadny zo strelcov sa už nepresadil.

Nováčik súťaže na svojom trávniku zostáva tak neprekonaný, v tabuľke navyše preskočil bodovo MFK .

Okamih stretnutia: Rýchly tretí gól po kontaktnom góle MFK

Postava stretnutia: ťažko určiť, no strelecky sa presadil kontaktným gólom Mikinič

V deviatom kole privítajú futbalisti MFK v sobotu 23.9.2017 na domácom trávniku o 16,00 hodine futbalistov Slavoja Trebišov. 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK