​Prípravkári MFK v futbalovom kempe v Taliansku

Prípravkári MFK v futbalovom kempe v Taliansku (Sestola).

Prázdninový čas využili mladí futbalisti MFK na cibrenie futbalového kumštu a i vďaka rodičom sa mládežnícky výber MFK Zvolen a talenty z nášho regiónu pod vedením pätice trénerov MFK a hlavného organizátora Michala Bešinu zúčastnili futbalového kempu v talianskom mestečku Sestola. Kemp organizoval už po 19 krát bývalý dlhoročný kapitán futbalového klubu FC Bologna a reprezentant Talianska Renato Villa.

Toto stretnutie futbalových talentov bolo zamerané na nácvik techniky a bolo vedené pod dohľadom talianskych trénerov s dvomi tréningovými jednotkami a zápasmi denne.

Až 39 detí od 9. po 13. rokov tak malo možnosť vyskúšať niečo iné. Najlepšie si podľa talianskych trénerov viedli deväťročné deti, ktoré v herných činnostiach boli lepšie ako talianske.

Kemp navštívil aj veľvyslanec SR v Taliansku pán Ján Šoth, ktorý ho chce podporiť aj v budúcnosti. Pozornosť výprave venoval aj primátor Sestole, ktorý obdaroval celú slovenskú výpravu suvenírmi.

Pri týždennom pobyte v n.v. 1000 m vzniklo mnoho športových priateľstiev s talianskymi talentami. Aj naši tréneri si odnášali nové poznatky z nácviku techniky, ktoré môžu uplatniť vo svojom tréningovom procese. O priebeh kempu sa staralo i aj deväť rodičov a prisľúbili účasť svojich detí v takomto kempe aj do budúcna. Je veľmi dobré získavať herné skúsenosti pre hráčov už v takomto veku a v MFK tréneri hľadajú i takéto formy pri práci s mládežou.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK