Starší žiaci majú za sebou prvé prípravné stretnutia, výbery U15 a U14 sa predstavili v Handlovej

H A N D L O V Á - Prvé prípravné stretnutia kategórií U15 a U14 víťazné neboli, v Handlovej prehrali s výbermi Hornej Nitry. Zápasy trénerom ukázali nedostatky, no našli sa aj pozitíva. V každom prípade, chlapci musia tvrdo pracovať aj na tréningoch.

Prvé prípravné stretnutia odohrali v stredu naši starší žiaci, ktorí vycestovali do Handlovej. Kategórie U15 a U14 sa na výborne pripravenom trávniku stretli s rovesníkmi Hornej Nitry. Zvolenčania v oboch prípadoch ťahali za kratší koniec, z víťazstiev sa tešili domáce tímy.

Musia doplniť káder

Ako prví si sily zmerali „pätnástky“. Hornonitrančania zvíťazili 3:1, keď už po polčase vyhrávali 1:0. O jediný presný zásah MFK sa postarala Adrián Strapek v druhom polčase. „Súper bol počas celého zápasu lepší vo všetkých herných činnostiach,“ skonštatoval hlavný tréner Lokomotívy Peter Jodas. „Zápas nám ukázal veľké nedostatky a slabú kvalitu kádra. Niektorí chlapci budú musieť tvrdo pracovať, aby sa v ňom udržali. Na druhej strane, káder je potrebné doplniť o vhodné typy hráčov.“

Horná Nitra – Zvolen 3:1 (1:0)

Gól MFK: Strapek

Zostava MFK: Bosák, Benko, Tuček – Špánik, Bariak, Melicherčík, Eremiáš (skúška Príbelce) – Strapek, Nedelka, (Toporka), Kozelnický, Kamenský – Zajac, Bubenčík (skúška Príbelce)

Dva rozdielne polčasy

Ešte výraznejším rozdielom prehrala U14, ktorá sa však len „oboznamuje“ s veľkým ihriskom, keďže mladšie vekové kategórie hrávajú na atypických ihriskách. Mladí chlapci Hornej Nitry vyhrali 7:3, no po polčase mali navrch Zvolenčania. „Výsledok je skreslujúci. V prvom polčase sme boli na tom lepšie najmä čo sa týka kombinácie a hry smerom dopredu, no dopustili sme sa aj chýb v obrannej fáze. Po prestávke sme prestriedali a preskupili rady, pričom sme inkasovali aj veľmi lacné góly. Tie mrzia najmä preto, že sme ich súperovi doslova darovali. Ten v podstate len zlízal smotanu,“ vyslovil sa tréner Daniel Valach.

„Chlapci sa musia zžiť s viacerými veľkými zmenami ako veľké ihrisko, zvýšené fyzické nároky, dôslednejšie dodržiavanie hernej disciplíny, no a v neposlednom rade, zmenou trénera a jeho štýlu hry. S týmto sa budeme musieť „pozabávať“ najviac. Chcem totiž od každého z chlapcov, aby bol futbalový a jeho prvá myšlienka bola konštruktívna.,“ poukázal na svoje predstavy Valach a dodal: „Z výsledku tragédiu nerobím. Naopak, videl som veľmi pozitívne veci, na ktorých budeme stavať. Najmä prvý polčas som bol dokonca prekvapený, ako chlapci vstrebali nejaké základné pokyny, no potešili ma aj viaceré individuálne výkony. Tých informácií sa totiž k nim teraz bude dostávať veľmi veľa.“

Horná Nitra – Zvolen 7:3 (2:3)

Góly MFK: Antoška 3

Zostava MFK: Škurla (36. Nagy) – Bariak, Janeček, Ďarmati (36. Pacalaj), Kurčík – Svintek (60. Soták), Šaškievič, Paľko, Závalec (36. Muráň) – Antoška, Soták (36. Suja, 65. Závalec)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK