Baráž o 1.ligu FK Senica U19 - MFK Zvolen U19

Starší dorast MFK U19 pod vedením trénera Gergelyho Geriho v záverečnom kole 2.ligy naplno na domácom trávniku bodoval v zápase s FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, keď zvíťazil gólom Adriána Hodásiho a po bezgólovej remíze medzi MFK Tatran Liptovský Mikuláš a MŠK FOMAT Martin sa z tretieho miesta posunul na čelo druhej ligy stred a vybojoval si baráž o účasť v najvyššej súťaži. V jedinom rozhodujúcom stretnutí - stretnutí sezóny - sa stretol s ťažkým súperom, ktorý hral dokonca ligu Majstrov FK Senica  na neutrálnej pôde na futbalovom štadióne Spartaka Bánovce nad Bebravou.

FK Senica U19 - MFK Zvolen U19 5 : 0 (1:0)

Góly: 38´ Martin Červeňák, 53´ Jakub Štefanka, 58 ´Martin Kovaľ, 71´ Jakub Reľovský, 78´ Jakub Cavar vlastný

ŽK: 41´ Stanislav Ducár, 64´ a 65´Dominik Martišiak

ČK: 65´ Dominik Martišiak - 41´ Vladislav Slovák

Rozhodovali: Adam Somoláni - Marek Galo, Martin Borsányi

100 divákov

Zostava MFK Zvolen: Martin Dvoran - Jakub Cavar, Marian Bariak, Jakub Mádel, Miroslav Bil, Ján Slovák, Dominik Vrbovský (85´Matej Pikula), Denis Hriň, Vladislav Slovák, Kristián Psársky (46´Martin Tannhauser), Adrián Hodási (60´ Matej Melišík)

Tréner: Gergely Geri

Asistenti: Lukáš Grega a Peter Píš

V úvode prvého dejstva po úvodnom oťukávaní hrali Zvolenčania disciplinovane, s maximálnou pozornosťou v defenzíve a podali jeden z najlepších výkonov, získali niekoľko štandardných situácií, ktoré však gólom neskončili. Organizovanou obranou nepúšťali súpera do šancí a zdalo sa, že zápas bude v ich réžii. No v 38 minúte po centri do pokutového územia MFK sa odrazená lopta dostala k Červeňákovi, ktorý otvoril skóre stretnutia. Potom sa začali Zvolenčania do polčasu vyrovnať a zvýšili útočnú snahu. V 41 minúte fauloval Vladislava Slováka Ducár, ten oplácal a videl nekompromisne hneď červenú kartu. Druhý polčas priniesol úplne iný obraz hry, vylúčenie nabúralo koncepciu hry MFK a tréner Geri bol nútený urobiť zmeny v zostave. Kristiána Psárskeho v 46 minúte striedal Martin Tannhauser. Domáci vedomí si „presilovky“ zatlačili Zvolenčanov a rozpätí piatich minút rozhodli o výsledku stretnutia, keď najprv Štefanka v 53 a potom , v 58 minúte Kovaľ prekonali Dvorana. Od 65 minúty bol síce pomer síl na trávniku vyrovnaný, keď sa v priebehu minúty vykartoval Martišiak, no v 71 minúte prikrášlil výsledok štvrtým gólom Reľovský. Potom sa stretnutie už iba dohrávalo, na Zvolenčanoch bolo vidieť sklamanie a pokles koncentrácie. Kalich horkosti si vypili do dna po vlastnom góle Cavara, ktorý nechytateľne tečoval strelu Seničanov.

Po stretnutí tréner staršieho dorastu MFK Zvolen U19 Gergely Geri prízvukoval: „Som hrdý na výkony svojich zverencov v tejto sezóne napriek dnešnej prehre a oddialeniu možnosti postupu do najvyššej súťaže. Veď dokázali zvíťaziť v súťaži a vybojovať si možnosť baráže do najvyššej súťaže. Pre výsledok dnešného stretnutia bolo rozhodujúce vylúčenie Slováka, súper strelil do vyrovnania síl dva góly a rozhodol o postupe.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK