Futbalový turnaj U 9 - Rakytovce 2017.

Futbalový turnaj U 9 - Rakytovce 2017.

Prípravka U9 víťazom turnaja!!!

Dňa 4.6.2017 na futbalovom štadióne v Rakytovciach usporiadal FK Dukla Banská Bystrica turnaj prípraviek U9 za účasti šiestich družstiev. Turnaja sa zúčastnili mužstvá prípraviek renomovaných futbalových klubov pôsobiacich v regióne i celoštátnych súťažiach. Mladé nádeje ukázali na svoj vek kus futbalového kumštu a hlavne zanietenosť pre tento šport i pre reprezentáciu svojho klubu. V turnaji nastúpili chlapci reprezentujúci domáci FK Dukla Banská Bystrica, MŠK Rimavská Sobota, ŽP Šport Podbrezová, MFK Tatran Liptovský Mikuláš i MFK Detva. Aj chlapci MFK Zvolen, ktorí boli šiestym účastníkom turnaja. Na turnaji preukázali v porovnaní so svojimi futbalovými rovesníkmi najviac „futbalového kumštu“ a stali sa bez straty bodu celkovým víťazom. V turnaji nastrieľali svojim súperom v piatich stretnutiach úctyhodných 49 gólov. Spolu inkasovali iba 10 gólov a dve stretnutia dokonca vyhrali na nulu.

Najlepším strelcom MFK Zvolen bol Henrich Vidhold so 14 gólmi, ktorému organizačný výbor turnaja prisúdil i honor najlepšieho hráča turnaja a najlepším hráčom mužstva MFK Zvolen bol vyhlásený Timotej Dolinský  , obaja dostali vecné ceny.

Na triumfe deväťročných nádejí MFK Zvolen sa podieľali hráči :

Valach, Holečka, S. Vidhold, H. Vidhold, Ľupták, Kamenský, Frank, Marunčiak, Gonda, Oklepek, Schmidtmayer, Dolinský, Bartoš, Pálka a Kúdela.

Trénerom je Michal Bešina a asistentami z radov rodičov Jozef Dolinský a Slavomír Vidhold.

Výsledky zápasov a strelci gólov:

MFK Zvolen – Dukla Banská Bystrica 9:0,

góly: Dolinský 3, H. Vidhold 2, Ľupták 2, Kamenský a Schmidtmayer

MFK Zvolen – MŠK Rimavská Sobota 10:4,

góly: H. Vidhold 5, Dolinský 2, Ľupták 2 a Schmidtmayer

MFK Zvolen – ŽP Šport Podbrezová 5:4,

góly: H. Vidhold 2, Dolinský 2 a S. Vidhold

MFK Zvolen – MFK Detva 12:0,

góly: Schmidtmayer 4, Gonda 3, Kamenský 2, Valach, Oklepek a Pálka

MFK Zvolen – Tatran Liptovský Mikuláš 13:2,

góly: H.Vidhold 5, Dolinský 3, S.Vidhold 2, Ľupták, Schmidtmayer a Kamenský

Tabuľka strelcov MFK Zvolen U 9:

1. Henrich Vidhold 14 gólov

2. Dolinský 8

3.- 4. Dolinský a Schmidtmayer po 7

5. Kamenský 4

6.- 7. S.Vidhold a Gonda 3

8.- 10. Valach, Oklepek a Pálka po 1

Účinkovanie prípravky na turnaji zhodnotil tréner Michal Bešina: „ Naši chlapci podali zodpovedný výkon od prvých minút, až na stretnutie s Podbrezovou. Hlavne v súbojoch jeden na jeden vysoko prevyšovali súperov. Musím chlapcov pochváliť, lebo sa im darí aj v „Lige prípraviek“ kde ťahajú 15 zápasovú víťaznú šnúru. Dúfam, že i tu vyrastajú budúci hráči pre „A“ mužstvo dospelých. Dôležité je, aby družstvo ostalo pokope a ďalej kvalitne trénovalo teraz i postupne vo vyšších vekových kategóriách.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK