S Nitrou bez bodu

2. futbalová liga pokračovala 9.nadstavbovým kolom


MFK Zvolen – FC Nitra 0:1 (0:1)

Gól: 39min Andrej Fábry

ŽK: 64´a 71´ Mikael Ludovic Ngango Dikobo – 70´ Márius Charizopulos, 74´ Matúš Kuník

ČK: 71´ Mikael Ludovic Ngango Dikobo

Rozhodovali: Kamil Horváth - Martin Balko a Michal Sluk

Stretnutie sledovalo 242 divákov.

ZOSTAVY:

MFK Zvolen:

Tomáš Jenčo – Mikael Ludovic Ngango Dikobo, Haris Memić, Igor Kotora, Andrej Labuda, Jozef Sombat, Jan Staško, Jozef Čertík (74´ Tiep Pham Thanh), Denis Čery, Oleksandr Oliinyk (46´ Aleksandar Janković), Mihajilo Popović,

Tréner: Anton Jánoš

Asistent: Gergely Geri

FC Nitra:

Lukáš Hroššo - Samuel Ďurek, Richard Križan, Márius Charizopulos, Aurelien Ngeyitala Lola, Róbert Valenta (60´ Matúš Kuník), Andrej Fábry (86´ Peter Lupčo), Ján Chovanec, René Kotrík, Ondřej Vencl, Patrik Abrahám (50´ Filip Balaj)

Tréner: Ivan Galád

Asistenti: Ján Bíreš a Miroslav König

Futbalisti MFK sa po plnom bodovom zisku s Pohroním predstavili znovu na domácom trávniku v sobotu 20.mája v 9.kole 2.futbalovej ligy s druhým mužstvom tabuľky nadstavbovej časti FC Nitra, ktoré v nadstavbových kolách stále bodovalo a bolo jednoznačným favoritom stretnutia.

V domácom zápase 3.kola nadstavbovej časti 2.ligy porazili na domácom trávniku Nitrania MFK Zvolen 3:1. MFK bol aktuálne na 11. mieste tabuľky skupiny o postup do Fortuna ligy a FC Nitra figuroval v redukovanej tabuľke nadstavbovej časti 2.ligy na mieste druhom a súperov delilo priepastných 13 bodov. Zvláštny náboj atmosféry stretnutia pramenil z faktu, že na lavičke hostí pôsobilo trénerské duo Ivan Galád a Ján Bíreš pochádzajúce práve zo Zvolena.

Od úvodných minút sa hral otvorený útočný futbal, no zo zabezpečenej obrany a v úvodnej štvrťhodine sa mužstvá „oťukávali“ a miernu prevahu získavali domáci. Prekvapivo nebolo badať rozdiely v postavení v tabuľke a hostia hrali zakríknuto a s veľkými nepresnosťami v kombináciách. Bojovalo sa doslova o každý centimeter trávnika a domáci sa postupne prispôsobili hernému prejavu favorizovaných hostí. Prieniky Sombata i Čeryho Hrošša neohrozili, vo výhodných postaveniach centre Popovića i Oliinyka spoluhráčov nenašli. Centre domácich končili väčšinou za bránkou hostí a z protiútokov Nitrania Jenča neohrozili. V 27 minúte nepotrestal zlé vybehnutie Hrošša Staško, ktorý namiesto strely na opustenú bránu volil nepresnú prihrávku a z protiútoku obetavo pred Venclom zachránil Jenčo, ktorý potom s námahou zabránil malej domov od ramena Mikaela Ludovica Ngango Dikoba. Potom zahrmelo nielen na oblohe, keď sa spustili na trávnik nevídané prívaly vody, ale i pred pokutovým MFK, keď si v neregulárnych podmienkach na premočenom trávniku „posadil“ dvoch obrancov Fábry, inak hrajúci evidentne bez chráničov, a technickou strelou k žrdi v 39 minúte prekonal Jenča. 0:1. V búrke sa „pokojne“ hralo i za bleskov ďalej a do polčasu ohrozil Hrošša v bránke FC iba pokus Čeryho.

Do druhého dejstva nastúpili domáci s jednou zmenou v zostave, keď namiesto Oliinyka nastúpil Janković, obraz hry sa zmenil, domáci mali viac z hry a favorita potrápili. V 49 minúte strieľal nad Čertík, v šanci pred šestnástkou Sombata „trafil“ Križan, no nepískalo sa a domáci získali iba sériu rohových kopov. Popovićova strela skončila tesne nad a Čeryho vychytal Hroššo. Zápas nevyšiel rozhodcovskej trojici, ktorá už v závere prvého dejstva nedbala na hromy i blesky a nechala nepochopiteľne pokračovať v hre a posudzovanie zákrokov po apelácii hlavne druhého asistenta nezasiahlo do priebehu stretnutia pozitívne. V rozpätí siedmych minút po bežných zákrokoch poslala prísne Mikaela Ludovica Ngango Dikoba pod sprchy a dala šancu presilovky favoritovi. I napriek tomu bola snaha o vyrovnanie domácich evidentná, faul na prenikajúceho Sombata pýtal kartu, Charizopulos už jednu mal a „prežil“, potom zatiahol „brzdu“ v šanci faulom zozadu Kuník iba za cenu žltej, následne beztrestne fauloval prenikajúceho Čeryho, Thanh mieril nad, no hostia nakoniec tlak ustáli a odniesli si cenný bodový zisk a dostali sa tri kolá pred koncom súťaže „na dostrel“ vedúcich VSS.

V nasledujúcom kole sa futbalisti MFK predstavia už v stredu v Žiline a znovu na domácom trávniku v nedeľu 28. mája privítajú v 11.kole nadstavbovej časti 2.ligy v poslednom domácom zápase sezóny FC ŠTK1914 Šamorín.

Tréner víťazného FC Nitra Zvolenčan Ivan Galád prekypoval spokojnosťou: „Dôležité je, že sme vyhrali, pretože keď sa hrá o popredné priečky nemôžeme vidieť taký futbal, ako by sme si predstavovali. Veľmi si vážim, že sme nedostali gól a teší ma, že boli sme znova úspešní. S hráčmi sa už za piaty mesiac spoločného pôsobenia spoznávame a verím, že to bude už len lepšie. Veľmi rád do Zvolena chodím za rodinou, som z tohto prostredia a teraz ma teší, že tu dnes i vyhrávam."

Po zápase jeho priebeh zhodnotil tréner Anton Jánoš: „Vzhľadom na to, že sme hrali s vážnym ašpirantom na postup do najvyššej súťaže, nebolo až také markantné vidieť kvalitatívny rozdiel v hre. V prvom polčase sme hrali dosť bojazlivo, ustráchane, v dejstve druhom sme predviedli výkon – ako by sme asi mali hrať – hra sa vyrovnala a nebolo výrazné badať postavenie v tabuľke v prospech súpera. Dokonca sme mali viac z hry a prichádzali i šance na vyrovnanie. V druhom polčase by asi nikto nepovedal, že hrá mužstvo z čela z mužstvom z chvosta tabuľky. V zápase prevládali veľké technické i taktické nedostatky a z toho vyplýval i obraz hry. Prehrať s ašpirantom na postup nie je až taká hanba, no určite sme mohli z toho vyťažiť i viac.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK