So Sereďou bezgólová remíza

2.futbalová liga 6.kolo nadstavba o postup

MFK Zvolen – ŠKF Sereď 0 : 0 (0:0)

ŽK: Tomáš Mikinič (ŠKF)

Rozhodovali: Ján Valášek - Ján Pozor a Katarína Smolíková

Stretnutie sledovalo 290 divákov.

Zostava MFK Zvolen:

Tomáš Jenčo – Haris Memić, Igor Kotora, Tiep Pham Thanh, Andrej Labuda, Jozef Sombat, Jan Staško, Jozef Čertík, Denis Čery, Aleksandar Janković, Mihajilo Popović (88´Jakub Mádel),

Tréner: Anton Jánoš

V redukovanej tabuľke nadstavbovej časti 2.ligy delilo po piatich kolách súperov 8bodov a 3 miesta v neprospech MFK. Očakával sa vyrovnaný zápas a obe mužstvá sa pričinili o kvalitný futbal pred nie veľmi zaplneným hľadiskom, keď značná časť divákov dala prednosť domácemu pohodliu pri sledovaní MS v hokeji.

Od úvodných minút sa hral útočný futbal, úvod stretnutia patril hosťom, ktorí už v 1.minúte získali po rýchlej krídelnej akcii roh. Usadili sa pred pokutovým územím, získali sériu ďalších rohových kopov, no lopta sa do Jenčovej brány nedostala ani po strele Mikiniča, ktorú zblokoval s prehľadom hrajúci Kotora. Potom sa už dostali k slovu Zvolenčania, po faule na Staška zahrávali priamy kop, no Popovićovi nedovolil skórovať Mečiar. V 10 minúte minul loptu v pokutovom území hostí Djiby Ba, no prekvapení Zvolenčania nestihli zareagovať. Potom sa nepresadil proti prehustenej obrane Sombat a Staškov pokus skončil iba rohovým kopom. Zvolenčania hrali dobre pozične, sprehľadnili hru a hostia v osobných súbojoch pri najmenšom kontakte so súperom padali na trávnik. Po štvrťhodine hry vyslal na Koníčkovu bránu technickú strelu Čery, ale skončila tesne vedľa vinkla Seredskej brány. Potom stiahol loptu pred Staškom Koníček po peknom prieniku a centri Popovića. V 27 minúte po rohovom kope hosťujúca obrana zblokovala strely Labudu i Staška. O päť minút po rýchlom protiútoku získal Morong priamy kop z 20 metrov, no Mečiar strieľal nad. V 40 minúte Staškovu strelu z uhla vyrazil Koníček pozdĺž bránkovej čiary. Hostia pohrozili v 43 minúte, keď po brejku Pauknera Jenčo obetavo zneškodnil gólovú strelu Dubeňa z 10 metrov.

Do druhého dejstva nastúpili obe mužstvá bez zmien v zostavách. Obraz hry sa nezmenil, šance sa striedali pred obomi bránami. Najprv Čeryho delovku zblokoval Ventúra, potom Kmeťova strela skončila tesne vedľa. V 59 minúte po faule Mikinića z priameho kopu Čertík strieľal pod brvno, no Koníček stihol vyraziť. V 65 minúte mal gól na kopačke Popović, no jeho strelu reflexívne brankár vyrazil. Potom sa Jenča pokúšali prekvapiť Paukner i Morong a na druhej strane v 75 minúte Memić pripravil šancu Sombatovi, no lopta šla nad. V 80 minúte Mečiarovu strelu k žrdi chytil Jenčo. Keď v sieti neskončil ani pekný strelecký pokus Čeryho, rozišli sa mužstvá po bezgólovej remíze deľbou bodov.

Po zápase jeho priebeh výstižne zhodnotil tréner Anton Jánoš: „Dnes sme mali dočinenia s kvalitným súperom, hral ofenzívne a výborne pracoval i v defenzíve. Veľa šancí sme si nevypracovali, ale na druhej strane ani súper nemal nejakú tutovku. V závere sme mohli rozhodnúť, Popovič a Čery neskórovali, súper šance nedotiahol. Stretli sa dva vyrovnané celky a tomu zodpovedá i výsledok.“ 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK