V Šamoríne dva góly Staška, dve penalty a hetrik Da Cruza

2.futbalová liga 5.kolo nadstavba o postup

Nadstavbová časť 2. futbalovej ligy pokračovala piatym kolom a jedenásty MFK nastúpil k stretnutiu na trávniku deviateho Šamorína. Mužstvá delili pred stretnutím iba štyri body v prospech domácich. Nakoniec Zvolenčanom nestačili na bodový zisk ani dva góly v sieti Šamorína.

FC ŠTK 1914 Šamorín – MFK Zvolen 3 : 2 (1:1)

Góly: 7., 54.(11m), 84. Peterson Silvino Da Cruz - 8., 58.(11m) Jan Staško

Žlté karty: 34. Lucas Henrique Dos Santos - 29. Jozef Čertík, 60. Haris Memić

Rozhodovali : Roland Weiss - Erik Weiss a Peter Mihalík

Stretnutie sledovalo 310 divákov

Zostava FC ŠTK 1914 Šamorín:

Philip Marcel Poser - Ľubomír Mezovský (62. Levi Rodrigues Dos Santos), Draško Matej Marič-Bjekič, Zoltán Ágh, Lucas Henrique Dos Santos, Peterson Silvino Da Cruz, Marlon Rodrigues Freitas, Csaba Králik, Dávid Ozogány (39. Vladimír Pončák), Csaba Horváth, Timotej Záhumenský (62. Leonel Adrian Auban)

Tréner Mika Lönnström

Zostava MFK Zvolen:

Patrik Gábriš - Haris Memić, Igor Kotora, Tiep Pham Thanh, Andrej Labuda, Jozef Sombat, Jan Staško, Jozef Čertík, Denis Čery (87. Jakub Mádel), Aleksandar Janković, Mihajilo Popović

Tréner: Anton Jánoš

Domáci pod vedením fínskeho trénerského svetobežníka Mika Lönnströma začali sebavedomo. Už v 7. minúte sa najlepšie zorientoval po centri Lucasa Dos Santosa pred Gábrišovou bránou Da Cruz a umiestnenou strelou z otočky otvoril skóre zápasu.1:0. Radosť domácich však netrvala dlho, keď v 8. Minúte hneď po rozohratí lopty v stredovom kruhu založili Zvolenčania útočnú akciu po ľavej strane, Mihajilo Popovič našiel centrom Jana Staška, ktorý sa hlavou s prehľadom vyrovnal.1:1. Hostia hrali priamočiaro, herný systém robil Šamorínu problémy a prinútil domáceho lodivoda k striedaniu už pred koncom prvého dejstva. Z pohľadu zmeny skóre sa do polčasovej prestávky už nič neudialo, no hral sa v celku dynamický futbal, ktorý sa musel divákom páčiť.

Na začiatku druhého polčasu prenikol do pokutového územia Záhumenský, ale z pár metrov neprestrelil vybiehajúceho brankára Gábriša. V 54. minúte nariadil hlavný rozhodca po faule na prenikajúceho Lucasa Dos Santosa pokutový kop, ktorý Da Cruz s istotou premenil. 2:1. O štyri minúte však výhodu pokutového kopu dostali aj hostia, keď Popoviča rukami stiahol Záhumenský a najlepší zvolenský strelec Jan Staško sa z bieleho bodu nemýlil a stav bol opäť vyrovnaný. 2:2.Potom sa obe mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, čo sa napokon podarilo 6 minút pred koncom domácim, keď Lucasa Dos Santos vysunul prihrávkou za obranu Da Cruza, ktorý svojím tretím gólom v stretnutí rozhodol o cennom víťazstve pre ŠTK.3:2.

Svoj postreh z lavičky k stretnutiu vyjadril vedúci mužstva MFK Roman Masný: „ŠTK Šamorín úzko spolupracuje so svetovo známym brazílskym klubom Fluminense Rio de Janiero a tak behá po slovenských trávnikoch v dresoch ŠTK niekoľko juhoamerických futbalistov. A práve jeden z nich – Peterson Silvino Da Cruz sa v stretnutí s MFK Zvolen zaskvel hetrikom.“

Tréner FC ŠTK 1914 Šamorín Mika Lönnström po stretnutí vyslovil spokojnosť s plným bodovým ziskom: „Treba povedať, že súper bol veľmi kvalitný. Svojou priamočiarosťou nás prinútil k prvopolčasovému striedaniu. Z našej strany sme sa odhodlali viac útočiť, konečne sa nám podarilo skórovať, strelili sme dokonca tri góly. Ukázalo nám to cestu, ktorú budeme rozvíjať aj v ďalších zápasoch.“

Okamih stretnutia:

84. min., v ktorej domáci strelec hetriku Peterson Silvino Da Cruz rozhodol o výsledku. Hostia už na jeho tretí gól v zápase nedokázali odpovedať.


Hráč stretnutia:

Výkon Jana Staška nemožno označiť za bezchybný, no za 2 góly v sieti Šamorína priznávame toto ocenenie tomuto hráčovi.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK