S rezervou aktuálneho majstra víťazne

2.futbalová liga 4.kolo nadstavba o postup

MFK Zvolen – MŠK Žilina 4 : 1 (0:1)

Góly:

47´Igor Kotora , 50´ Jozef Sombat, 73´ Jan Staško, 80´ Jan Staško (11m) - 7´ Roland Gerebenits

ŽK: 71´Osama Ben Kaddour – 72´ Branislav Sluka, 79´ Martin Leško

Rozhodovali:

Peter Cvengroš - Peter Chládek a Martin Vician

Stretnutie sledovalo 388 divákov.

Zostava MFK Zvolen:

Tomáš Jenčo - Mikael Ludovic Ngango Dikobo (46´Osama Ben Kaddour, 88´Jakub Mádel), Haris Memić, Igor Kotora, Tiep Pham Thanh, Andrej Labuda, Jozef Sombat, Jan Staško (90´Dominik Vrbovský), Denis Čery, Aleksandar Janković, Mihajilo Popović

Tréner: Anton Jánoš

V redukovanej tabuľke nadstavbovej časti 2.ligy delilo po troch kolách súperov iba 6 bodov a 3 miesta v neprospech MFK. Žilina bola favoritom , v nadstavbovej časti bodovala naplno proti Bardejovu i VSS Košice, prehrala iba o gól s Košickou Lokomotívou a súperom nastrieľala v troch kolách úctyhodných 9 gólov. Futbalisti MFK v nadstavbe ešte nezvíťazili, získali iba bod za bezgólový výsledok doma so Skalicou a v troch stretnutiach strelili iba gól.

Od úvodných minút sa hral vyrovnaný futbal, hralo sa síce opatrne, no hral sa kvalitný futbal. Úvod stretnutia patril hosťom, napriek tomu, že už v 6.minúte sa pískalo po kontakte Valla s prenikajúcim Staškom v pokutovom území, no prekvapivo získali loptu Žilinčania. Už po rozohraní prenikol po ľavom krídle Letić a jeho center hlavičkoval do siete Jenčovej brány Gerebenits. 0:1. Domáci viditeľne znervózneli. V 15 minúte poslal Ďuratný na trávnik Staška v pokutovom území, no zase kopala po odpískaní Žilina. Potom Zvolenčania zväčša bránili a sústredili sa na rýchle protiútoky. S ojedinelými šancami si však obrana žltozelených poradila. V 25 minúte mohli Žilinčania zvýšiť vedenie, no Chríbikova strela skončila na spojnici tyče a brvna. Do polčasu zaujali iba Staškov pokus po dlhom výkope Jenča, na druhej strane hostia nevyužili brejk štyroch hráčov, keď zasiahol pozične dobre Labuda a Jenčo obetavo vyrazil strelu Václavíka.

V druhom polčase však vybehlo na trávnik iné mužstvo MFK, obraz hry sa úplne zmenil a s ním aj skóre na svetelnej tabuli. Hostia nezachytili úvod druhého dejstva a hneď v 47. minúte bolo vyrovnané, keď po centri striedajúceho Kaddoura zo štandardnej situácie skóroval hlavou Kotora.1:1. Zvolenčania sa vrátili do stretnutia a už o tri minúty po brejku prestrelil Leška Sombat.2:1. V 73 minúte po rýchlej kombinačnej akcii celého útoku s prehľadom zvýšil Staško o dva góly.3:1. Snaha Zvolenčanov priniesla po faule Leška v pokutovom území výhodu pokutového kopu a Staško sa z bieleho bodu nemýlil.4:1. Potom mal ešte gól na kopačke Sombat a Jenčo zlikvidoval v závere strelu Sluku.

Súboj dvoch rozdielnych polčasov tak zvládol Zvolen lepšie a pripísal si do tabuľky zaslúžené tri body.

Po zápase jeho priebeh výstižne zhodnotil asistent trénera Jánoša Gergely Géri: „V prvom polčase sme sa nevyvarovali zbytočných chýb a po jednej z nich v úvode stretnutia inkasovali zbytočný gól. Naštartoval nás rýchly vyrovnávajúci gól Kotoru a potom hráči bojovali, podali kolektívny výkon, hrali zodpovedne a vytvorili si tlak a výsledkom boli i premenené šance.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK