Maďarský Honvéd zdolali vydarenou päťminútovkou

Z Kokavy nad Rimavicou 
si Zvolenčania priviezli pohár za druhé miesto. MFK testoval aj viacerých nových hráčov.

V rámci Memoriálu Štefana Hronca, tradičného futbalového turnaja v Kokave nad Rimavicou, ktorý si do svojich análov zapísal už 35. ročník, odohrali futbalisti zvolenskej Lokomotívy prvé dva prípravné zápasy. Zverenci trénerskeho dua Anton Jánoš – Ján Oravec, ktorí sa pripravujú na nový ročník DOXXbet ligy (druhej najvyššej futbalovej súťaži na Slovensku), si sily zmerali postupne s Honvéfom Budapešť a Tatranom Prešov.


O otvárací zápas turnaja sa postarali Prešovčania a hráči Rimavskej Soboty, pričom z víťazstva sa tešil Tatran. V druhom stretnutí mali Zvolenčania do činenia s účastníkom najvyššej maďarskej súťaže, Honvédom Budapešť. „V prvom polčase mali hostia viac z hry a ujali sa aj vedenia. Po prestávke sa nám však v rozpätí piatich minút podarilo skóre otočiť a napokon aj zápas doviesť do víťazného konca,“ prezradil asistent trénera MFK Ján Oravec.


V súboji o bronz tak maďarský tím vyzval Soboťanov, ktorí napokon aj vo svojom druhom vystúpení ťahali za kratší koniec povrazu a obsadili štvrté miesto. V súboji o trofej na seba narazili účastníci elitnej skupiny predchádzajúceho ročníka DOXXbet ligy, futbalisti Prešova a Zvolena. „V tomto stretnutí mal navrch náš súper, ktorý napokon aj zvíťazil o dva góly,“ dodal Oravec, ktorý tak potvrdil, že Zvolenčania si domov priviezli pohár za konečné druhé miesto, kým tá najväčšia putovala na východ republiky.


„Turnaj nás na úvod prípravy preveril dostatočne, pričom príležitosť dostali aj chlapci, ktorí k nám zavítali na skúšky. Zostava dosť rotovala, no a to sa prejavilo aj na súhre. K prípravnému obdobiu to ale patrí, takže žiadnu tragédiu z toho nerobíme. Naopak, pozvánku na turnaj vnímame pozitívne,“ vyslovil zaujímavý názor Oravec, ktorý tak jasne naznačil, že pod Pustým hradom by sa malo skúšať aj naďalej. „Určite, káder potrebujeme doplniť, nakoľko prechádza zmenami.“


Do začiatku súťaže zostávajú štyri týždne. V konečnom dôsledku dostatočný čas na zohratie, no aj potrebné doplnenie tímu? „Uvidíme, niektorých hráčov už oslovených máme, no obzeráme sa aj po ďalších. Určite chceme vytvoriť konkurencieschopný tím, ktorý by naplnil klubové očakávanie,“ uvažoval ďalej skúsený asistent. Vo Zvolene zo starého kádra už nepokračujú Matej Starší, Rudolf Bilas, Radoslav Krištan, Marko Lukáč a Michal Janec, podobne sa rozhodol aj Martin Válovčan, no a „nezvestný“ je zatiaľ Guy Richi Pellet. Naopak, aj v Kokave sa objavilo niekoľko nových tvárí. „O ich budúcnosti v našom tíme ešte hovoriť nebudeme, rozhodnú až najbližšie dni. Našim hráčom by sa ale mal stať odchovanec Maroš Balko, ktorý dlhšie pôsobil v Dukle Banská Bystrica,“ vyjadril sa Oravec.


Ako bude napokon vyzerať káder zvolenskej Lokomotívy pre jarnú časť súťažného ročníka 2015/2016 si tak budeme musieť ešte chvíľu počkať. V každom prípade to môže byť zaujímavé. Viac určite napovedia aj ďalšie prípravné stretnutia, v ktorých by sa mali predstaviť aj ďalšie potencionálne posily MFK.


Výsledky 35. ročníka Memoriálu Štefana Hronca (Kokava nad Rimavicou): Prešov – R. Sobota 3:1, Zvolen – Honvéd Budapešť 2:1 (0:1) Števček, Kožička, o 3. miesto: Honvéd Budapešť – R. Sobota 2:0, finále: Zvolen – Prešov 0:2 (0:1)


Zostava MFK: Jenčo, Gábriš– Kamenec, Daško, Menich, Križan (D. Ždaňa), Balko (Dukla B. Bystrica), Kamendy, Kožička, Fuják, Števček, Aboring, Gábor (Martin), Krkoška (V. Meder), Greško (Rakytovce), Kapustniak (Žilina)


Program prípravy MFK Lokomotíva Zvolen: 7. júla Dolná Ždaňa / Žiar nad Hronom– Zvolen (17:00 hod.); 11. júla Dukla B. Bystrica – Zvolen (11:00 hod.); 14. júla Martin – Zvolen (17:00 hod.); 18. júla Sereď – Zvolen (11:00 hod.); 21. júla Dukla B. Bystrica – Zvolen (čas sa upresní); 25. júla Teplička nad Váhom – Zvolen (11:00 hod.)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK