Návrh reorganizácie neprešiel

Futbalové súťaže na Slovensku by sa aj naďalej mali hrať po starom.

Na konferencii Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v hoteli Holiday Inn v Žiline neprešiel jej hlavný bod. Delegáti v hlasovaní neschválili reorganizáciu republikových súťaží.

Podľa odmietnutého návrhu pracovnej skupiny, ktorý predtým vzal na vedomie výkonný výbor SFZ, mala byť od sezóny 2016/2017 najvyššia slovenská súťaž Fortuna liga už len desaťčlenná. V súčasnosti v nej účinkuje tucet klubov. O zostup v budúcom ročníku 2015/2016 sa teda nebude musieť obávať až trojica tímov.

V sezóne 2016/2017 malo podľa neschváleného návrhu hrať najvyššiu slovenskú súťaž desať mužstiev a jedno zostúpiť. V 2. lige sa malo predstaviť osemnásť družstiev, štyri zostúpiť. V súťažnom ročníku 2017/2018 malo figurovať v elitnej súťaži na Slovensku tiež desať klubov (1 zostup, možná baráž), v druhej lige šestnásť tímov (štyri zostúpiť).

Okrem spomenutého námetu na reorganizáciu v predbežnom programe nedeľnej žilinskej konferencie SFZ sa nachádzalo aj schvaľovanie myšlienky na zmenu a doplnenie stanov SFZ, schvaľovanie návrhu na prijatie čestného člena SFZ či udeľovanie ocenení SFZ.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK