O prehre rozhodlo 22 minút

Posledný zápas jesennej časti futbalistom Zvolena absolútne nevyšiel.

Dvadsaťdva minút (v rozmedzí 13. a 35. minúty) prvého polčasu bolo pre Zvolenčanov na ihrisku v Družstevnej pri Hornáde ako zo zlého sna. Domácim v tomto časovom úseku vyšlo všetko, na čo siahli a tak bolo už po polhodine „vymaľované“.

Úvod zápasu však takémuto priebehu hry nenasvedčoval. Zvolen začal aktívne, no okrem piatich rohových kopov a peknej hlavičke Igora Kotoru sa mu bránku Lokomotívy ohroziť nepodarilo.

Domáci navštívili šestnástku Zvolena prvýkrát v 10. minúte a v 12. už viedli 1:0, keď sa pekným lobom presadil Pavúk. V priebehu ďalších minút stačili domácim tri štandardné situácie na to, aby hostí zrazili do kolien úplne. Dvakrát sa presadil najlepší strelec súťaže Róbert Jano a jeden gól pridal Karaš. Zahrávané štandardné situácie však boli presne nacvičené a výborne zrealizované strieľanými centrami, na čo zvolenská obrana nedokázala reagovať a dávala tak dostatok priestoru domácim hráčom na gólové zakončenia.

V druhom polčase sa hra vyrovnala a domáci pod vplyvom výrazného gólového rozdielu kontrolovali vývoj zápasu. Hráči MFK sa snažili o zmenu skóre, viazla však finálna prihrávka a tak útočné snaženie vyznievalo jalovo. Päť minút pred koncom mohol zaznamenať čestný úspech hostí Erik Hlaváč, no jeho hlavičku upratal do bezpečia na bránkovej čiare jeden z domácich obrancov.

Posledný zápas v tomto kalendárnom roku Zvolenu vôbec nevyšiel a situácia je po výsledkoch ostatných mužstiev značne zložitá. Na jar čakajú všetky mužstvá ešte dve kolá, v ktorých sa definitívne rozhodne o postupujúcich do prvej šestky. V hre je pre každého ešte šesť bodov, no karty v nej Zvolen rozdávať určite nebude. Treba však pre úspešnú jarnú časť urobiť maximum a nevzdávať sa. Zima bude dlhá a udiať sa môže čokoľvek. Cesta do budúceho ročníka druhej celoštátnej ligy vedie aj cez barážové stretnutia, ktoré sú však nevyspytateľné a opravný termín v prípade neúspechu v nich neexistuje.

Okamih stretnutia

Desaťminútovka medzi 25. a 35. minútou, kedy domáci vsietili 3 góly a rozhodli tak o svojom víťazstve.

Hráč stretnutia

V stretnutí sa nenašiel medzi hráčmi Zvolena futbalista, ktorý by si toto ocenenie zaslúžil.

Lokomotíva Košice – MFK Zvolen 4:0 (4:0)

Góly: 14. František Pavúk, 25., 35. Róbert Jano, 33. Kamil Karaš. ŽK: 58. Dický – 32. Sukisa, 38. Popovič, 45. Pellet, 65. Kotora. Stretnutie pred 200 divákmi rozhodoval Pavel Ochotnický.

Lok. KE: Miloslav Bréda - Róbert Dický, Martin Hloušek, Kamil Karaš, Róbert Cicman, Patrik Zajac (64. Marcel Jass), František Pavúk, Michal Cmarko, Lukáš Horváth, Štefan Harvila (73. Matej Hejnus), Róbert Jano (85. Rastislav Chmelo). Tréner: Albert Rusnák

Zvolen: Tomáš Jenčo - Mário Tóth, Jan Staško, Igor Kotora, Jozef Čertík, Andrej Labuda, Elvis Mashike Sukisa (78. Jakub Sudimak), Denis Čery (78. Erik Hlaváč), Ivan Marić, Guy Richi Pellet, Mihajilo Popović. Tréner: Anton Jánoš

ZDROJ: http://naszvolen.sme.sk/c/20388277/ako-zo-zleho-sn...

Foto: Miloš Masarik

ZDIEĽAJ ČLÁNOK