Z Liptova bez bodu

Zvolenskí futbalisti na Liptove neuspeli. Práve domáci hráči ich preskočili v tabuľke a odsunuli na posledné šieste postupové miesto.

14. kolo II. ligy: MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:1 Zvolen (2:1)

Góly: 10., 90. Laco, 34. Matič - 26. Staško

Karty: 35. Sukisa, 42. Safianyk

Počet divákov: 295

Rozhodcovia: Valášek - Chládek, Hrmo

MFK LM: Šavol – Janec, Papaj (90. Žákovič), Gerec, Poremba, Matić, Laco (90. Šimún), Jasenovský (83. Staš), Lišivka, Kucharčík, Andrić

MFK ZV: Jenčo – Safianyk, Tóth, Staško, Kotora, Čertík, Labuda, Sukisa (85. Sudimak), Bajza (46. Čery), Pellet, Popović


Prvý polčas patril jednoznačne domácim futbalistom. Treba však povedať, že k obrazu hry prispeli svojou pasivitou aj hostia zo Zvolena, ktorí hrali bez pohybu a až príliš staticky. Praktickým potvrdením tohto konštatovania je druhý gól Liptákov, keď sa sériou narážačiek, ktoré hosťujúci futbalisti úctivo sprevádzali pohľadom, až sa pred Jenča dostal domáci Matić a nedal brankárovi MFK šancu.

Predtým však padôi ešte dva góly. Najskôr v 10. minúte otvoril skóre domáci Laco, keď z pravej strany zužitkoval center Papaja. Zvolenčanom sa podarilo vyrovnať v 26. minúte, keď bojovnosť a dôslednosť Jana Staška bola odmenená gólom. Ani tento moment však Zvolenčanov nenakopol k väčšej aktivite, za čo ich domáci potrestali už spomínaným druhým gólom.

Druhý polčas priniesol lepší a zaujímavejší futbal, na čom mali zásluhu aj zverenci trénera Jánoša. Začali sa viac pohybovať, čo domácich zaskočilo. Vyrovnanie mal na kopačkách kapitán hostí Jozef Čertík, no jeho strela skončila na brvne Šavolovej bránky.

Akcie sa potom striedali na oboch stranách a prítomní diváci sa mali na čo pozerať. V 72. minúte to bol opäť Jan Staško, ktorý odvážne vnikol medzi dvoch obrancov domácich, no jeho strela povedľa vybiehajúceho Šavola sa odrazila od ľavej tyče domáceho brankára. Odrazenú loptu nedokázal dostatočne rýchlo vrátiť do opustenej bránky Čertík, ktorý ju následne posunul na voľného Popoviča, no ten pre zmenu trafil pravú tyč.

V závere stretnutia pri snahe o vyrovnanie hrali Zvolenčania už len s tromi obrancami, čo domáci využili a po rýchlej kontre v 90. minúte uzavrel skóre zápasu svojim druhý gólom Laco.

Hráčom Zvolena sa opäť potvrdilo, že hrať zápas iba v druhom polčase nestačí, čo obzvlášť platí pri kvalitných súperoch, akým Liptáci určite sú. Situácia v boji o prvú šestku sa tak začína zamotávať, keďže Spišská Nová Ves znížila svoj rozdiel na postupové šieste miesto na dva body. A to šieste miesto po 14. kole patrí práve Zvolenu...

Zdroj: http://naszvolen.sme.sk/c/20376555/hrat-iba-jeden-...

Autori: Miloš Masarik, Stanislav Černák

Foto: Miloš Masarik




ZDIEĽAJ ČLÁNOK