Najlepší strelec Sukisa: Chcem dať viac gólov

Je najlepším strelcom Zvolena, no jeho ambície sú ešte vyššie. Elvis Mashike Sukisa prezradil, čo si sľuboval od pôsobenia pod Pustým hradom a koho považuje za svoj futbalový vzor.

Futbalista s konžským pôvodom prišiel do Zvolena zo Serede. Jeho ciele boli jasné. „Očakával som, že sa zlepším vo futbale a spoznám nových hráčov.“ Sukisa vyjadril spokojnosť s doterajšími výsledkami a výkonmi klubu, pričom kľúč k úspechu vidí v ľuďoch. „Kolektív je fantastický,“ prezradil 22-ročný útočník. 

Aj on patril k množstvu futbalistov, ktorí do Zvolena prišli v rámci veľkých presunov. Sukisa však už podobnú situáciu zažil. „Nebolo to jednoduché, keďže sme sa navzájom nepoznali, ale som rád, že napriek tomu dokážeme podať slušné výkony.“ 
Atraktivitu zvolenskému klubu dodáva taktiež zrekonštruovaný štadión. Elvis Mashike Sukisa si úvodný zápas na tomto futbalovom stánku užíval. „Štadión sa mi veľmi páči a atmosféra v prvom dueli bola úžasná.“

Zvolenská 10-ka Sukisa je s piatimi presnými zásahmi najlepším strelcom klubu. On má však vlastnú métu, ktorú chce dosiahnuť. „Budem spokojný, ak sa mi podarí vsietiť desať gólov. Zatiaľ je to málo,“ ambiciózne ozrejmil. 

Medzi rituály rodáka z Konžskej demokratickej republiky patrí len pomerne častá aktivita športovcov. „Vždy pred zápasom sa modlím.“ Elvis prezradil, že obdivuje Cristiana Ronalda, hráča Realu Madrid, pretože podľa jeho slov musel tvrdo drieť, aby sa vypracoval a stal sa najlepším.

foto: Miloš Masarik
Marek Demeter

ZDIEĽAJ ČLÁNOK