Hektickú sezónu zvládol nielen tím, ale aj tréner

ANTON JÁNOŠ SA NEVENOVAL LEN TRÉNOVANIU. Posledné účinkovanie futbalistov zvolenskej Lokomotívy sa hodnotí ako vcelku úspešné. Chyby sa našli, no druhá liga je zatiaľ zvolenským stropom.

Futbalisti MFK Lokomotíva Zvolen odštartovali v pondelok prípravu na nový ročník DOXXbet ligy, druhej najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku. Ako je známe, tím trénera Antona Jánoša a jeho asistenta Jána Oravca obsadil v uplynulom ročníku 7. miesto. Na nováčika celkom slušná vizitka, čo si uvedomuje aj kormidelník Jánoš. Môžu však pod Pustým hradom vysloviť naozaj všeobecnú spokojnosť?

„Stred tabuľky naozaj zodpovedá našim možnostiam, pretože viacerí naši hráči ešte nedozreli, alebo sa neuplatnili v najvyšších súťažiach, hoci napredovať chcú. Aj preto si myslím, že druhá liga je pre Zvolen momentálne stropom, pričom súťaž v meste by sa patrilo aj udržať, už aj kvôli plánovanej výstavbe štadióna,“ zamyslel sa Anton Jánoš, ktorý s odstupom času zhodnotil kladne aj fúziu s Ružinou. „Vďaka tejto obci, jej ústretovosti, sa do Zvolena vyššia súťaž vrátila po dlhých rokoch, pričom futbal tu naozaj zaznamenal dosť podstatný pád. Aj z toho hľadiska hodnotím uplynulý ročník, naozaj poriadne hektický, za vcelku úspešný.“ Čo-to hektických chvíľ si užil aj samotný zvolenský tréner. Jánoš totiž okrem každodennej trénerskej rutiny musel riešiť aj manažérske problémy. „Musel som bojovať aj s vecami, ktoré v iných kluboch zvyknú riešiť profe-sionálni funkcionári. Dosť veľa som preto cestoval a zaúčal sa do tajov prestupového a súťažného poriadku. Samozrejme, chýbal som tak v tréningovom procese, ktorý však hráči spolu s mojím asistentom Oravcom zvládli k spokojnosti. Ich prístup bol taký, ako má byť,“ pochvaľoval si Jánoš, aby vzápätí dodal: „Do budúcna, ak chceme zdravo v druhej lige fungovať, sa musíme posilniť aj na manažérskych postoch.“ Zvolenčanov čaká náročná sezóna. Hoci reorganizácia súťaží zatiaľ schválená nebola, Jánošove zdroje vravia, že sa tak napokon stane, pričom aj on sám bol zástancom toho, aby vznikla jedna celoštátna súťaž aj na druholigovej úrovni. „Rozdeliť druhú ligu na dve skupiny nebolo najšťastnejším rozhodnutím. Iritoval ma napríklad fakt, že v skupine o postup strácala po základnej časti väčšina tímov veľa bodov, a tak prakticky hrala len prípravné zápasy,“ uviedol Jánoš, ktorý verí, že vo Zvolene sa mu opäť podarí postaviť tím, ktorý bude schopný bojovať o zotrvanie v súťaži za akýchkoľvek okolností. „Naším cieľom bude opäť vybojovať si prvú šestku. Aj preto musíme poriadne zvážiť súčinnosť s B tímom, pretože v poslednom ročníku sme v ňom dosť vyťažovali podstatnú časť hráčov. Viac, podobne ako o nových posilách, vám budem vedieť povedať až v priebehu ďalších dní.“ Zvolen, po krátkych dovolenkách, sa teda na nový súťažný ročník začal pripravovať už v pondelok 22. júna. Prvý zraz sa však týkal „starého“ mužstva, ktoré určite prejde zmenami. Akými veľkými, na to si aj podľa trénerových slov treba ešte počkať.
ZDIEĽAJ ČLÁNOK